Vești bune pentru clujeni! Clujul vrea să bată Bucureștiul la calitatea parcurilor: Avem 190 de hectare de parcuri noi


Primarul Emil Boc a anunțat că Clujul are 190 de hectare de parcuri în plus, fiind la concurență cu Bucureștiul, care are, probabil, cele mai spectaculoase parcuri din țară. 

Cele 190 de hectare anunțat de primarul Emil Boc sunt în lucru, astfel că încă întrecerea nu este adjudecată.

Sunt 190 de hectare de spații verzi noi și extinse în municipiu, din care 160 sunt noi. Să vă spun care sunt noi? Parcul Tineretului are 21 de hectare, în Pădurea Clujenilor, de pe Bulevardul Muncii. Parcul Est are 45 de hectare, pe care îl amenajăm de la zero. Parcul Bună Ziua, Parcul Zorilor, unde deja este licitație și vom intra la execuție în acest an. Parcul Borhanci pe 77 de hectare. Baza Sportivă ”La terenuri” - Mănăștur, pe 4,4 hectare, cu termen de finalizare în acest an. Am anunțat că va fi terminat”, a spus primarul Emil Boc.

Edilul a mai spus că și Parcul Feroviarilor e în licitație, Parcul Armătura este în licitație și vor fi modernizate Parcul Ștefan cel Mare, Parcul Farmec, Parcul Caragiale și Parcul Primăverii din Mănăștur. 

De asemenea, la Expo Transilvania este pregătit un parc modern pe 17 hectare, care va aduce o creștere a calității vieții. ”Vom face exproprieri, dar nu vom face blocuri”, a spus primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a vorbit despre parcul din Gheorgheni, de pe strada Unirii, unde se vinde spațiul verde

E o furtună într-un pahar cu apă, pentru că în PUG acum acolo e zonă verde și așa va rămâne. Cât sunt eu primar aici nu voi accepta așa ceva, cum nu am acceptat nici la Expo Transilvania, nici în Zorilor să se facă blocuri de 11 etaje. Acolo va rămâne spațiu verde, indiferent cine vinde și cumpără. Că unii cumpără de pe piață e treaba lor, dar acolo faci ce spune orașul. Planul Urbanistic General spune verde, iar eu nu voi accepta ca din verde să facem blocuri”, a spus primarul Emil Boc.

EXCLUSIV - Pe zona verde de pe strada Unirii nu se vor face blocuri: Au apus acele vremuri

Comentarii Facebook