Veste bună despre strada Eroilor din Florești! Licitația s-a terminat și se va lucra


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, anunță că s-a terminat licitația pentru strada Eroilor și că se va lucra, începând de săptămâna viitoare. 

Am derulat o primă licitație unde am avut un participant, care nu a depus oferta și atunci am fost nevoiți să ajustăm prețurile, care au crescut mult într-un timp scurt. Am ajustat prețurile și am reluat licitația, iar spre bucuria mea și a celor care au lucrat la acest proiect am reușit să semnăm contractul. Săptămâna trecută am semnat contractul pentru demararea lucrărilor la această stradă, care ne dorim să fie prima stradă smart din Florești.

Joi, 26 mai, am invitat rețeliștii, dirigintele și constructorul pentru a demara lucrările într-un timp cât mai scurt pe acel tronson”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Acest proiect va schimba logica deplasării în și dinspre comuna Florești. Strada Eroilor fi la nivel de bulevard. Va avea pistă de biciclete, trotuare și o bandă în plus față de proiectul precedent. Durata mare de atribuire a contractului a fost și din cauza realizării acestei benzi în plus. Cei de la Poliția Rutieră ne-au cerut să punem încă o bandă pentru a nu se crea ambuteiaje în cazul intervenției pompierilor sau a celor de la SMURD, iar Ministerul ne-a autorizat”, a mai spus Pivariu.

Lucrările vor dura 7 luni, astfel că ar putea fi finalizate în acest an. 

Indicatori tehnici:

- 3 benzi de circulație cu lățimea de 3,25m fiecare;

- pistă de biciclete cu lățimea de 2,20m;

- trotuare cu lățime variabilă pe ambele sensuri;

- mobilier urban (coșuri de gunoi, băncuțe);

- spații verzi și arbuști.

Ce lucrări mai sunt în derulare în Florești

Nu poti să faci omletă, dacă nu spargi ouăle, cam asta se întâmplă. Mai avem lucrări pe strada Cetății și mai e și conducta de gaz e care o îngropăm, pentru a mări ampriza drumului. Avem nevoie de mai mult spațiu pentru transportul în comun. 

La intersecția cu Sub Cetate este o intersecție obturată de acea țeavă, ce va fi introdusă în subteran. Vom regândi acea intersecție pentru a putea fi accesată în regim de siguranță. În zona parcului, aceeași țeavă va fi introdusă în subteran și vom gândi piste de biciclete și alveole pentru transportul în comun. 

Ne apropiem și de vacanță și voi cere să se accelereze lucrările. Este necesar să spun că ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar este necesar să investim în infrastructura din Florești”, a mai precizat Pivariu. 

Comentarii Facebook