Vasile Dîncu și Adina Vălean, decorați de Volodimir Zelensky pentru implicarea lor în susținerea Ucrainei


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a decorat câteva zeci de oficiali și ziariști implicați în susținerea țării sale în fața invaziei ruse.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, se află printre cei decorați de președintele Zelensky, potrivit decretului oficial. 

Ministrul Apărării a fost decorat cu Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III 

Pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, contribuția semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume, decret:  Președintele Ucrainei V.ZELENSKY acordă Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III lui DINCU Vasile Sebastian — Ministrul Apărării Naționale al României”, se arată în decretul oficial. 

Pe lista personalităților decorate se numără șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și mai mulți comisari europeni, președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și miniștri ai Apărării din mai multe state europene care au sprijinit Ucraina de la începutul războiului până în prezent. Printre cei decorați, însă, nu se află niciun oficial maghiar, transmite G4media.

România, lăudată de oficialii ucraineni 

România a fost lăudată în repetate rânduri de oficialii ucraineni pentru sprijinul oferit. Oficialii români au prezentat pe larg eforturile făcute pentru a-i primi pe refugiații ucraineni și deschiderea Portului Constanța pentru exporturile de mărfuri ucrainene. 

Sursa foto: colaj-Fanatik


Comentarii Facebook