Vasile Dîncu se ține cu dinții de scaunul de ministru al Apărării. Cine l-ar putea înlocui


Vasile Dîncu se ține cu dinții de scaunul de ministru al Apărării și refuză să își dea demisia. El a avut luni, 17 octombrie, o discuție cu premierul Nicolae Ciucă și nimic nu s-a schimbat. 

Premierul ar prefera o demisie şi nu o revocare din funcţie, pentru că atunci PSD ar ”vâna” schimbarea ministrului Energiei, Virgil Popescu. 

În locul lui Vasile Dîncu ar putea apărea Mihai Tudose, fostul prim-ministru. 

După ce am o discuţie cu domnul premier o să am o discuţie cu colegii mei de partid, că nu l-am propus eu singur”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD. Aceste cuvinte indică faptul că zilele lui Dîncu sunt numărate, scrie presa centrală. 

Al doilea nume vehiculat pentru a prelua ministerul Apărării este Angel Tâlvăr, senator PSD. 

Două declarații ale lui Vasile Dâncu i-au fost fatale.

8 octombrie: ”Singura şansă a păcii poate să fie negocierea. Este vorba de o negociere internaţională.Ţările lumii, NATO, SUA să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”. 

22 ianuarie: Trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”. 

Vasile Dîncu a contraatacat, spunând că este victima unei ”monturi” a adversarilor. Vasile Dîncu, a publicat sâmbătă seara, pe pagina de Facebook, mai multe fotografii în care apare răsfoind câteva cărți dintr-o bibliotecă din Bruxelles, unde „nu se aude vocea proștilor”. 

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, într-o librărie: „Aici nu se aude vocea idioţilor, a sta aici este o adevărată terapie”

Comentarii Facebook