Va mai candida Sabin Sărmaș la Primăria Cluj? Contracandidatul lui Boc a dat răspunsul, după ce 30% din clujeni l-au votat: „Boc va pleca la anul”


Candidatul independent, Sabin Sărmaș, a obținut un scor remarcabil la alegerile pentru Primăria Cluj din 9 iunie. Conform unei numărători paralele efectuate de un partid politic, Emil Boc conduce cu 43%, urmat de Sărmaș, cu un scor neașteptat de 30%. Știri de Cluj l-a întrebat pe principalul contracandidat al lui Emil Boc dacă va candida după scorul obținut și la alegerile din 2028. 

Sabin Sărmaș este sigur nu doar de faptul că va candida la viitoarele alegeri pentru primarul Clujului, ci că acestea ar putea fi mult mai aproape. Candidatul independent este sigur că Emil Boc nu se va reține prea mult la Primăria Cluj. 

„Eu cred că Boc pleacă la anul”

Știri de Cluj: Veți candida peste 4 ani din nou la Primăria Cluj?

Sabin Sărmaș: Candidez cu siguranță, eu am spus de la bun început că e o candidatură, un proiect pentru Cluj, vreau să ajung primarul Clujului indiferent de cât timp îmi ia. Sper să nu-mi ia 20 de ani, dar indiferent de asta, indiferent de cât efort depun, candidez primar la Cluj. Problema e, și la modul cel mai sincer cred, că Boc va pleca la anul. Eu cred că tot planul lui a fost construit, și toate poveștile astea cu metroul, chestii faraonice, să le pornească și apoi să plece, să le facă cine o putea. Eu cred că el pleacă la anul și am mai spus-o odată și în campanie. Pleacă la Comitetul European sau la Curtea Constituțională. În opinia mea, e o mare probabilitate să avem alegeri din nou anul viitor. Și atunci, evident că după rezultatul bun pe care l-am avut acum îmi va fi mult mai ușor să câștig bătălia cu oricine ar fi anul viitor. Dacă nu va fi așa, și peste patru ani. 

„Îmi asum rolul de primar din umbră pentru cei aproape 40.000 de clujeni care m-au votat la Primărie”

Știri de Cluj: Îl vom regăsi pe Sabin Sărmaș pe liste la Alegerile Parlamentare?

Sabin Sărmaș: În prima variantă nici nu poate fi vorba de Parlamentare, nici nu am nevoie de o platformă de tranziție că practic, dacă pleacă la Comitetul European al Regiunilor, o să aflăm la finalul acestui an. O să începem să aflăm, chiar dacă nu în mod oficial, că-și dorește, și atunci e limpede. O să văd ce fac în toamnă, dar în mod cert îmi trebuie o platformă prin care să pot să rămân în dialog cu clujenii. Povestea de „Zi Sabin și vin”, trebuie să meargă mai departe. Îmi asum rolul de primar din umbră pentru cei aproape 40.000 de clujeni care m-au votat la Primărie. Vreau, nu vreau, aceasta este o obligație pe care o am, să fiu primarul din umbră al Clujului. Dacă voi ști că Boc pleacă la Comitetul Regiunilor, nu, nu mă interesează (n.r să candideze la Alegerile Parlamentare) că atunci îmi pregătesc candidatura pentru Primărie. Dacă simt că nu pleacă, și îmi trebuie o platformă, mă voi gândi să candidez. Dar, mai analizez, nu e o opțiune acum clară. Sunt totuși un candidat independent, trebuie să fac un calcul pragmatic.

„Emil Boc a câștigat și pe fondul ideii de vot într-un singur tur”

Știri de Cluj: Ce credeți despre votul clujenilor?

Sabin Sărmaș: M-am bucurat în primul rând de prezența mult mai bună. Asta arată faptul că am repus democrația pe picioare la Cluj, unde era o letargie permanentă, și toată lumea zicea că nu se poate așa ceva, că la Cluj toți sunt dezinteresați de politică, că nu se poate mișca nimic. A fost un vot de revoltă, e evident lucrul ăsta, am luat aproape același scor ca și PNL-ul, eu candidat independent, ceea ce e foarte mult. Emil Boc a câștigat în primul rând că are un electorat al lui, ca orice primar din țara asta. Și desigur, câștigul a fost și pe fondul ideii de vot într-un singur tur. 

Știri de Cluj: Credeți că, în realitate, Emil Boc a pierdut, deși a câștigat Primăria Cluj-Napoca?

Sabin Sărmaș: Da, e o poziție destul de ingrată asta, de câștigător învins, deci nu mi-aș dori o poziție de genul acesta. El a învins, dar totuși a căzut de la 74,72% la 40%. La scorul PNL fiind mereu pe primele locuri, acum e pe locul 9, e foarte departe. Vorbesc de orașele mari. E departe cumva de primarii care au scos un scor bun. E foarte clar, politic drumul pentru Boc s-a terminat. 

Amintim că, Emil Boc își păstrează fotoliul de primar la Cluj-Napoca. Conform numărătorii paralele a liberalilor, primarul Emil Boc (PNL) conduce cu aproximativ 43% din voturi, urmat de Sabin Sărmaș (independent) cu aproape 30%.

Comentarii Facebook