UTI trasă la răspundere. Firma încasează banii pe parcările de la Aeroportul Cluj

 

Firma UTI, cea care gestionează și încasează banii din parcările de la Aeroportul Cluj, este trasă la răspundere de un consilier județean. 

 

Contractul de concesiune al CJ Cluj cu UTI Facility Managrement SA trebuie rediscutat, dacă nu, reziliat. După mai bine de 4 ani în care obligațiile UTI Facility Managrement SA față de Contractul de concesiune nr. 29/17.08.2010 încheiat cu CJ Cluj nu prea s-au realizat, cer decidenților CJ Cluj reanalizarea acestuia sub aspectul plății redevenței către CJ Cluj, a stadiului în care s-a ajuns privind obiectul și scopul acestuia și chiar oportunitatea rezilerii acestuia”, a precizat consilierul Mihai Seplecan.

 

Acest a precizat că UTI a realizat numai parcarea, de unde și încasează taxe, dar restul investițiilor sunt în aer. 

 

S-a convenit prin acest contract concesionarea de lucrări publice pentru proiectarea, finanțarea, construirea, darea în exploatare, întreținerea, opeararea și asigurarea garanției totale prin activități de service și mentenanță a Parcărilor și a unui Hotel de 4 stele din perimetrul Aeroportului Internațional Cluj. După mai bine de 4 ani, din câte știu eu, se exploatează numai parcările conform punctului d, Art. 15, Drepturi ale concesionarului: “dreptul de a încasa toate veniturile provenite din exploatarea parcărilor și hotelului, cu plata redevenței” și pct. C, Art. 16.1, Obligații ale concesionarului: “de a exploata parcările și Hotelul”. Deocamdată, din câte știu, se exploatează doar parcările, fiindcă Hotelul mai are vreo 40 de ani la dispoziție să se construiască. Iar redevența plătită către CJ Cluj nu a mai crescut de mai bine de 4 ani, deși ritmul de exploatare al parcărilor, prin creșterea traficului pe Aeroport, a crescut”, a mai spus Seplecan.

 

În 27 iulie 2010, vicepreședintele CJ Cluj de atunci, Radu Bica, prezenta rezultatele licitației pentru amenajarea parcării și a unui hotel.

 

Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Consiliului Judetean Cluj a decis atribuirea contractelor de construire a parkingului si hotelului firmei UTI Facility Management Bucuresti.

 

In urma analizelor si clarificarilor solicitate s-a ajuns la solutia atribuirii acestui contract. In acest zile au fost verificate documentele de calificare, anume oferta tehnica si financiara si s-a constatat faptul ca redeventele ofertate corespund cu cele din documentatia de atribuire. De asemenea, societatea ofertanta a adus clarificarile solicitate de comisie si a acceptat clauzele contractuale propuse", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, care este si presedintele Comisiei de evaluare.

 

Potrivit contractului, termenul de executie pentru constructia hotelului este de 18 luni, iar pentru construirea parkingului de 14 luni. Valoarea lucrarilor este estimata la 9,4 milioane de euro pentru parking si la 9,75 milioane de euro pentru hotel. Durata de concesionare a celor doua obiective este de 45 de ani.

 

"Conform contractului, valoarea medie a redeventei pentru extindere parcare si parking este de 1.120.202,02 euro/an, valoarea redeventei pentru hotel pana la punerea in functiune este de 230.898,70 euro/an, iar dupa punerea acestuia in funcţiune de 12%/an”, mai preciza oficialul Consiliului Judetean Cluj.

Comentarii Facebook