Joi 9 Iulie

USR PLUS ar câștiga detașat alegerile europarlamentare la Cluj-Napoca. SONDAJ IRES


Alianța 2020 USR Plus ar câștiga detașat alegerile europarlamentare la Cluj-Napoca, dacă duminică ar avea loc alegeri.

43% dintre persoanele care au răspuns la chestionar au afirmat că merg sigur la vot și au o opțiune de vot. Procentul persoanelor care vor merge la vot poate fi ponderat de numărul relativ mare de persoane care nu au refuzat să răspundă la un chestionar politic, fapt care nu schimbă, însă, procentul opțiunilor de vot

Intenția de vot pentru Alianța 2020 USR PLUS în municipiul Cluj-Napoca este înaltă, ea ocupând primul loc, cu aproape 37% din voturi (dacă sunt luate în calcul toate persoanele care au exprimat o opțiune de vot), sau cu 40,4% din voturi (dacă sunt luate în calcul persoanele sigure că vin la vot la europarlamentare).

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, primele la care USR a participat la nivel național, rezultatele în Cluj-Napoca au fost: PNL - 27,6%, USR - 22,3%, PSD - 19,5%, UDMR -14,9%, ALDE - 5,3%, PMP - 3,1%

PNL -ul, care îl are ca exponent principal pe Emil Boc, nu mai reușește să câștige Clujul, ceea ce este un semnal periculos pentru liberali.

Emil Boc a câștigat ultimele alegeri pentru Primărie cu peste 70% din voturi și este neclar unde s-au dus aceste voturi.

sondaj_USR2_qafwjp.jpg

Comentarii Facebook