Miercuri 24 Aprilie

Un senator PNL amenință cu plângere penală împotriva guvernanților, dacă naționalizează Pilonul II de pensii. Reacția halucinantă a lui Firea



Vicepreședintele PNL, senatorul Florin Cîţu, a afirmat, luni, că dacă Guvernul va decide să naţionalizeze Pilonul II de pensii are de gând să depună plângere penală. Aceste declaraţii venind în contextul unui proiect de lege care prevede că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente Pilonului II vor fi suspendate.

"În cazul în care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnaţi alături de mine", a scris vicepreşedintele PNL, Florin Cîţu, pe Facebook.

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuţiile aferente acestuia vor fi suspendate.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, luni, referitor la intenţia vicepreşedintelui PNL Florin Cîţu de a depune plângere penală dacă Guvernul decide să naţionalizeze Pilonul II de pensii, că acestuia îi e frică de alegeri şi că nu trebuie să răstoarne o putere legitimă prin astfel de manevre, potrivit Mediafax.

"Sunt oameni politici sau altceva? Dacă aşa se face politica, depunând plângeri penale, înseamnă că nu mai suntem în democraţie. Înseamnă că îi e frică de alegeri, de votul românilor. Votul românilor e sfânt. Nu trebuie să răstoarne o putere legitimă prin plângeri penale, este ceva incredibil şi de neacceptat într-un stat de drept", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Comentarii Facebook