Un pădurar din Cluj a VORBIT despre operațiunea ”Lemn contra voturi”. Beneficiar a fost deputatul Elena Uioreanu

 

Un fost pădurar din Măguri Răcătău (judeţul Cluj), cel care a demascat mafia pădurilor și apoi a fost dat afară, a dezvăluit cum a decurs operațiunea ”Lemn contra voturi”, din campania 2012.

 

Voicu Tomoș s-a săturat ca fiecărui pădurar să îi fie cerută o cot de 16.000 de euro pe an și  organizat un flagrant. Victimă a căzut Traian Mariș, șeful Direcției Silvice, care după ce a fost condamnat cu suspendare a fost reangajat la Direcția Silvică Cluj, tot pe post de șef. 

 

Culmea SPĂGILOR de la Cluj! Șeful pădurarilor a fost condamnat definitiv pentru mită și acum e şef la reîmpăduriri

 

Acum, Voicu a fost dat afară și ”încălțat” cu un prejudiciu de aproape 3 miliarde de lei vechi. El a povestit cum a decurs operațiunea ”Lemn contra voturi”, beneficiară fiind Elena Uioreanu, care în 2012 a candidat, pe Colegiul 9 Cluj, aşa-numit „de munte”, la Camera Deputaţilor, din partea USL. Elena era atunci soția preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, de care a divorțat în 2013, înainte ca Horea Uioreanu să fie arestat pentru fapte de corupţie.

 

Pentru doamna Uioreanu, ca să ajungă ea deputat, toţi pădurarii de pe toate dealurile din colegiul unde a candidat, au dat lemne la populaţie să meargă să o voteze, unul la mână, şi să facă bani să dea la partid, la USL, doi la mână. Nu ştiu exact sume. Patru zile a fost dezmăţ total în pădure înainte de alegeri. Alegerile au fost duminică, iar miercuri, joi, vineri şi sâmbătă s-a furat după puteri, care cât a putut duce. Ne-a venit ordin pe cale ierarhică”, a spus Tomoş, pentru site -ul România Curată.

 

Se face o şedinţă în sat sau când întâlneşti oamenii în pădure le spui că au liber în cutare zile. Doi-trei metri cubi de familie, dar nu poţi să-i urmăreşti pe toţi. În schimb, le spui că trebuie votată Elena Uioreanu. De data aceasta a fost ea, altădată era alt candidat”, a mai explicat Tomoş.

 

Elena Uioreanu a spus că este nevinovată și că a câștigat alegerile pe bună dreptate. ”Nu am ştiinţă de aşa ceva, eu sunt împotriva tăierilor abuzive din păduri. Ştiu ce defrişări se fac, tocmai de aceea am făcut trei acţiuni de plantare de copaci, am susţinut şi financiar acest demers. Mi se pare aiurea să mă acuze pe mine. Am fost la Măguri Răcătău la o cabană la care se ajungea greu şi mi-au spus oamenii că drumul nu se asfaltează ca să se poată fura lemne. I-am ajutat să pietruiască drumul, să nu mai fure fiecare cât vrea. Nu am vrut niciodată să am de-a face cu ocoalele silvice, tocmai pentru că nu ştii niciodată cine fură şi cine îi protejează pe hoţi”, a declarat parlamentarul.

 

Ea a câștigat alegerile detașat, semn că moții din Apuseni i-au înțeles mesajul. 

Comentarii Facebook