Un nou tramvai produs la Astra Arad a ajuns la Cluj-Napoca - FOTO


Un nou tramvai produs la Astra Arad a ajuns la Cluj-Napoca, din totalul de 24 de tramvaie care trebuie să ajungă până la finele anului 2021.

Deja tramvaiele noi circulă în Cluj-Napoca din 2020, fiind eco, nepoluante și au dotări de ultimă generație în interior. Proiectul este finanțat din fonduri europene și a are un buget de 40 de milioane de euro. Un tramvai are o capacitate de 300 de locuri.

Pe lângă acestea, în perioada următoare vor mai intra în circulație până undeva la nivel de 10-12 bucăți și bineînțeles că până la finele anului 2021 vor intra în funcțiune toate 24 de garnituri de tramvaie. Proiectul este pe fonduri europene, aproximativ 1.900.000 euro bucata, valoare foarte ridicată. Undeva peste 40 de milioane de euro”, precizează Liviu Neag, director al Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Clujul a început să treacă la mijloace de transport din 2018, când au fost cumpărate autobuze electrice. În prezent sunt aproape 200 de mijloace de transport public electrice: autobuze, troleibuze și tramvaie.

Ultimul tramvai produs la Astra Arad a ajuns la Cluj-Napoca la finele săptămânii trecute.

Foto: Radio Cluj / Facebook

Comentarii Facebook