Un liberal din Turda vrea sa fie prinsă cu beton cascada Bigăr - FOTO


Un liberal din Turda vrea sa fie fixată cu beton porțiunea rupta din cascada Bigăr. Lucian Varo este membru in Consiliul de Administrație de la Salina Turda, și a comentat incidentul produs în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. 

Chiar cred ca se poate aseza inapoi, nu lipi asa cum ti-ai imaginat, la baza pietrei se face o fundatie mare de beton care sa sustina piatra. Piatra s-a prabusit deoarece cascada (apa) a sapat la baza ei si a erodat pana cand a ramas fara ,,fundatie" doar ,,lipita" in lateral. Din punctul meu de vedere se poate aseza la loc cu o fundatie care sa fie mai retrasa decat peretele exterior, o fundatie care nu ar mai fi erodata de viituri! Eu nu am luat de buna stirea cum ca volumul mic de apa rezultat din devierea paraului la o hidrocentrala a dus la prabusirea bucatii de piatra!”, a explicat Lucian Varo, după ce un jurnalist local din Turda la acuzat că ar fi spus că vrea să lipească cascadă cu ciment.

Acesta a explicat ca apa poate fi deviata, iar cascada restaurată cu beton de câțiva muncitori care sa facă o fundație solida pentru blocul de travertin care s-a prăbușit.

Totul despre Cascada Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din România: care este legenda ei și de ce s-a prăbușit

Comentarii Facebook