Uioreanu: UDMR este pe cale de disparitie, daca nu se reformeaza


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca UDMR nu va mai intra nici macar in Parlament, "daca va gira in continuare politicile actualului guvern".

Parlamentarul a afirmat ca anuntul facut de Marko Bela ca nu va mai candida nu rezolva problemele pe care Uniunea le are.

"Sustinerea, conditionata si pe masura rasplatita, a actualului Guvern si, implicit, a celor mai necugetate masuri de austeriteritate, a adus Uniunea la cele mai scazute cote de popularitate in randul celor pe care se preuspune ca-i reprezinta. Prea putin interesati de limba in care ar trebui sa studieze istoria si geografia copiii lor, maghiarii din Romania constata ca salariile lor sunt tot mai mici, ca nivelul de trai scade de la o luna la alta. Li se intampla ceea ce se intampla tuturor cetatenilor Romaniei, saracesc. si asta in conditiile in care liderii UDMR au promis ca vor iesi de la guvernare daca, la 1 ianuarie, salariile nu vor reveni la nivelul din iunie 2010", apreciaza Horea Uioreanu.

Deputatul PNL sustine ca in aceste conditii nici nu conteaza cine va conduce UDMR pe viitor. "Viitorul presedinte va trebui sa decida ce conteaza pentru colegii sai din Guvern. El va trebui sa aleaga intre a ramane agatati de scaunele ministeriale si de ciolanul puterii, si a-si aminti de promisiunile facute pentru a primi votul conationalilor lor", a mai spus Uioreanu.

Parlamentarul clujean a mai spus ca Marko Bela "ar trebui sa inteleaga faptul ca, acum, cetatenii acestei tari, inclusiv maghiarii, sunt si mai iritati de faptul ca saracia a devenit mod de viata! Cetatenii Romaniei sunt iritati pana la disperare de genocidul economic la care UDMR este parte.  Faptul ca, pentru intaia data in istoria postdecembrista, sindicalistii au considerat potrivit sa sanctioneze UDMR ca parte a guvernarii ar trebui sa dea de gandit liderilor uniunii. Daca nu va schimba ceva mai mult decat presedintele, Uniunea are toate sansele sa dispara de pe scena politica si sa intre in istorie doar ca remorca partidului care a distrus tara".

Comentarii Facebook