Uioreanu il propune premier pe Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, a facut aceasta propunere in conditiile in care, spune el, sfaturile FMI, au devenit litera de lege pentru Guvernul lui Emil Boc.

 

"Luand in considerare faptul ca toate sfaturile FMI au devenit litera de lege pentru Executivul lui Boc, cred ca ar fi indicat sa renuntam la institutia Guvernului Romaniei si sa o inlocuim cu oamenii FMI. Asa s-ar realiza serioase economii la bugetul de stat, clientii politici ai ministrilor, actualii consilieri, ar pleca acasa, iar firmele "de casa" nu ar avea larg deschise usile Palatului Victoria", spune Uioreanu intr-un comunicat de presa. El sustine ca Jeffrey Franks "s-a comportat in ultimele zile, cel putin la nivel declarativ, ca un adevarat premier".

 

"Cred ca Jeffrey Franks ar fi pe placul presedintelui Basescu si al portavocii sale, domnul Voinescu", precizeaza Uioreanu, facand referire la criticile adresate de Traian Basescu unor ministri ai Cabinetului Boc, care s-ar fi grabit sa anunte cresterea salariilor de anul viitor.

 

"Senzatia ca domnul Franks este si el premier al Romaniei mi-a mai fost indusa si de sfaturile pe care domnia sa le-a dat ocupantilor Palatului Victoria, dar si Parlamentului, chiar daca indirect. El cere noi concedieri in sistemul bugetar, plata arieratelor pe care Executivul le are catre firmele private si reforma sistemului de pensii, respectiv adoptarea noii legi a pensiilor pana pe 15 septembrie. La putin timp dupa declaratia domnului Franks, si Emil Boc a cerut acelasi lucru", a mai spus deputatul liberal.

Comentarii Facebook