Uioreanu ii cere lui Emil Boc sa spuna domeniile in care au fost inregistrate 200.000 de contracte de munca


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, ii cere lui Emil Boc sa spuna in ce domenii de activitate s-au inregistrat cele 200 de mii de noi contracte de munca.

"Romanii au avut fericirea ca, in ultimele doua saptamani, sa afle ca au iesit din recesiune si ca s-au inregistrat aproape 200 de mii de noi contracte de munca. Fericirea lor s-a dovedit a fi, insa, una de scurta durata, respectiv atat cat a durat drumul pana la alimentara de la colt! Loc in care au constat ca 'realizarile' guvernului nu se regasesc in preturile produselor de baza", a declarat Uioreanu.

Parlamentarul clujean sustine ca aceste anunturi "bombastrice" ale premierului ar trebui sa fie dublate de confirmari venite din partea mediului economic.

"Din pacate, chiar daca declara ca economia a inceput sa miste si piata muncii se 'dezgheata', nici angajatorii si nici analistii nu prevad o crestere a nivelului de trai. Ei spun ca declaratiile premierului nu se regasesc in ofertele de munca existente pe piata, care au crescut doar cu aproximativ 6%, in special datorita muncii sezoniere. Prin urmare, nimeni nu stie care sunt domeniile in care s-au incheiat cele 200 de mii de contracte de munca… Iar institutiile abilitate nu dau nici un fel de relatii in acest sens pentru a alunga banuielile potrivit carora ar fi vorba, cu precadere, de reinnoirea contractelor existente", a mai spus Uioreanu.

In plus, parlamentarul clujean sustine ca nu se vorbeste nimic despre numarul contractelor de munca desfiintate in aceasta perioada sau cel al firmelor care au tras oblonul.

"Ii solicit premierului sa vina cu date concrete privind domeniile in care s-au facut aceste angajari si care este nivelul de studiu al noilor posesori de contracte de munca. De asemenea, este absolut necesara si o statistica privind numarul societatilor comerciale care si-au lichidat activitatea, respectiv al somerilor noi inregistrati in plata in aceiasi perioada", a mai spus Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook