Uioreanu, despre scandalul privind transportul public din Florești și Apahida: Comunele nu vor să fie slugile Clujului

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, susține că în zona metropolitană a Clujului ar fi trebuit deja să funcționeze o societate metropolitană de transport călători, dar că Primăria Cluj-Napoca nu a avut niciun interes în acest subiect.

 

Așa cum au făcut adevăratele zone metropolitane din România, Bucureștiul și Timișoara, ar fi trebuit să avem și la Cluj o regie de transport care să deservească zona metropolitană, Cluj-Napoca și alte 20 de comune din jur, care compun această zonă. 

 

O să încep eu discuțiile pentru a coagula toate comunele în jurul acestei idei. Numai așa vom putea rezolva problema locuitorilor din Florești, Gilău, Apahida, Feleacu și altele, privind transportul de călători spre Cluj-Napoca”, a declarat președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

 

Acesta a dat vina pe Primăria Cluj-Napoca pentru toată situația creată și lipsa unei regii metropolitane. ”Din păcate discuțiile privind zona metropolitană s-au coagulat în jurul Primăriei Cluj-Napoca, dar cei de acolo nu au făcut decât să absoarbă banii europeni pentru această zonă. Vorbim de 60 de milioane de euro sau de lei, dar mai departe nu au făcut ceea ce trebuia. Primăriile din jurul municipiului nu vor să fie slugile Clujului. Ori ești lider, ori ești împarat, iar ceilalți sunt slugi. Cam așa se poartă Primăria Cluj-Napoca. A luat banii, dar nu a mai dat înapoi primăriilor nimic”, a mai spus Horea Uioreanu.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj a mai precizat că va studia care este implicarea instituției pe care o conduce în această zonă metropolitană și va demara discuțiile cu primarii. 

 

Horea Uioreanu a spus că o eventuală regie de transport la nivel metropolitan va ajunge de la Cluj-Napoca până după Apahida, până după comuna Baciu, Feleacu și va face legătura în Florești și Gilău. 

 

Recent, RATUC a încercat să intre în Florești și să preia transportul spre Cluj-Napoca, dar hotărârea Consiliului Local Florești a fost declarată numă deoarece încălca legea. 

 

Fany s-a opus intrării RATUC în Floreşti. Primarul Horia Şulea: "Cineva îmi bagă beţe în roate"

Comentarii Facebook