Uioreanu: Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, se contrazic in privinta autostrazii Transilvania


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, se contrazic in ceea ce priveste lucrarile la autostrada Transilvania.

"Premierul Emil Boc a tinut neaparat sa dea romanilor o veste buna de Sf. Nicolae: 'autostrada Transilvania va merge mai departe, chiar daca finantarea va fi numai de la bugetul de stat si in conditiile in care banii, cu prioritate, in 2011, se duc pe cofinantarea proiectelor europene'. Si ca un bonus, in plus, pentru clujeni, tronsonul care ar urma sa fie atacat in 2011 este cel de la Gilau la Mihaiesti, ca sa nu poata spune carcotasii ca premierul nu face totul pentru judetul de bastina!", sustine Uioreanu.

Deputatul PNL sustine ca aceste declaratii nu sunt confirmate si de catre ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. "In urma cu doar cateva zile, doamna ministru il informa pe deputatul PD-L Daniel Buda, ca raspuns la o interpelare, ca nu poate nici macar sa estimeze data de finalizare a tronsoanelor de autostrada, proiectul fiind trecut pe planul secund, in favoarea Coridorului IV Paneuropean! Pe de alta parte, aceeasi doamna ministru anunta ca pentru 2011 are in vedere construirea tronsonului de la Bors la Suplacu de Barcau! Care tronson nu se suprapune nicicum cu cel despre care spunea premierul ca va fi construit anul viitor, cel de la Gilau la Mihaiesti! Concluzia ar fi ca fie cei doi demnitari stau prost la capitolul geografie, fie nu prea stau de vorba si nu se pun de acord asupra declaratiilor pe care urmeaza sa le faca...", a mai precizat Horea Uioreanu.

Deputatul PNL a atras atentia ca datoriile statului, in acest moment, pentru lucrarule efectuate deja, pe tronsonul de 10 kilometri intre Turda si Campia Turzii, sunt de 378.706.000 lei catre antreprenor (compania Bechtel), 17.557.000 lei catre consultant, precum si datorii catre alti furnizori.

Comentarii Facebook