Uioreanu acuză PDL că sfidează din nou interesul general: Consilierii opoziției s-au opus trecerii amfiteatrelor la UMF

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, îi acuză pe aleșii PDL că se opun cu rea voință trecerii amfitreatrelor studențești din subordinea CJ Cluj, în cea a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj.

 

Am asistat miercuri (n.red. la ședința Consiliului Județean) cu consternare la un nou episod al războiului pe care Partidul Democrat îl poartă de mai mult timp cu cetăţenii judeţului și cu lumea academică clujeană, sfidând cu rea credință interesul general al comunității.

 

Astfel, în mod absolut inexplicabil, consilierii judeţeni ai PDL au respins, pentru a treia oară consecutiv, în mod total nejustificat, proiectul de hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj care prevedea trecerea unor părţi de imobile aflate în domeniul public al Judeţului Cluj din administrarea unor spitale în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. 

 

Raţiunea care a stat la baza iniţierii acestui proiect de hotărâre este una extrem de simplă: dorinţa de îmbunătăţire a condiţiilor de studiu pentru studenţii mediciniști, fără ca bugetul Consiliului Judeţean să fie grevat în vreun fel. Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” intenționează să renoveze aceste spaţii de învăţământ amplasate în incinta  spitalelor aflate în proprietatea judeţului şi care sunt într-o avansată stare de degradare. Pentru a respecta legislația în vigoare, era necesară trecerea în administrarea UMF a amfiteatrelor din clinicile universitare, condiție fără de care instituția nu poate investi în aceste imobile”, a declarat Horea Uioreanu. 

 

Prin această inițiativă s-a urmărit ”creșterea gradului de confort al studenților și îmbunătățirea actului educativ, spitalele în cauză şi-au exprimat acordul pentru iniţierea acestor demersuri. În acest context, consider de neînţeles vehemenţa cu care reprezentanţii PDL se opun acestui proiect şi apreciez că refuzul de a-l vota reprezintă o dovadă clară a ipocriziei de care dau dovadă în mod constant, a diferenţei între discursul public pe care îl promovează şi faptele concrete, contrare intereselor clujenilor.

 

Sunt convins că atitudinea consilierilor PD are la bază motivații politicianiste, cu atât mai mult cu cât UMF solicită de trei ani să-i permitem să reabiliteze și modernizeze pe cheltuială proprie aceste amfiteatre. Se pare că actualii aleși ai PD continuă politica anticomunitate promovată de fosta conducere administrativă a județului Cluj”, a mai spus Uioreanu. 

 

Liderul consilierilor județeni PDL, Alexandru Coroian, a declarat că transferul amfiteatrelor de la Consiliul Județean Cluj la UMF ar favoriza ”constructorii USL”.

 

Este o pură speculație. Presupun că această presiune enormă de transfer a amfiteatrelor de la Consiliu la UMF este făcută de constructorii USL care vor să lucreze la aceste amfiteatre. Mi se pare suspectă această presiune, în condițiile în care această reabilitare a acestor amfiteatre poate fi făcută din fondurile publice. Eu vreau ca domnul Uioreanu să recunoască public că a mințit electoratul când a spus că va face rost de bani de la Guvern pentru investiții”, a spus Coroian.

 

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, a spus că ”dacă CJ Cluj va veni cu un proiect concret de modernizare va fi votat. Trebuie să fim atenți cu patrimoniul public și dacă în ședința următoare se va veni cu un proiect clar nu ne vom opune modernizării”.

 

PDL -iștii vor un contract de parteneriat între CJ Cluj și UMF sau unul de administrare a imobilelor, dar nu se poate pune probleme cedării amfiteatrelor, acest lucru putând fi făcut numai prin hotărâre de guvern.

Comentarii Facebook