Uioreanu acuza alocari de fonduri pe criterii politice in scolile clujene


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, acuza ca Guvernul a alocat fonduri scolilor pentru plata arieratelor pe criterii politice.

Unitatile de invatamant din judetul Cluj au primit prin HG 1002, publicata in Monitorul Oficial nr. 729/17 ocotmbrie 2011, suma de 6,41 milioane de lei. Banii au ajuns la 22 de institutii de invatamant preuniversitar, 12 din mediul rural si 10 din municipiul Cluj-Napoca.

"Constatam ca s-au alocat bani pentru cinci comune conduse de primari PD, doua UDMR si cate una PSD si PNL. Comuna Baisoara a beneficiat de sprijin pentru trei unitati de invatamant (din cele 12 din mediul rural!) iar primarul comunei Jucu a primit cea mai mare suma alocata in judet, de 1,7 milioane de lei, probabil a pentru a-i alina supararea provocata de plecarea Nokia! Carcotasii vor spune ca se afla pe lista de alocari si o comuna condusa de primar apartinand PNL, respectiv Bontida, dar sa nu uitam ca la Rascruci exista o importanta comunitate maghiara si ca aici activeaza un important ONG cu activitate in domeniul educatiei", a spus Uioreanu.

Acesta ii solicita premierului sa ii puna "la dispozitie lista arieratelor pentru toate unitatile de invatamant preuniversitar din judet, precum si un desfasurator al viitoarelor alocari de fonduri necesare pentru plata constructorilor".

Comentarii Facebook