Udrea susține că Emil Boc s-ar putea regăsi în PMP. Ce îl împiedică să plece?

 

Elena Udrea, demisionară din PDL și noua membră a PMP, a declarat că și primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi în Partidul Mişcarea Populară.

 

Întrebată dacă usșa PMP este deschisă și pentru Emil Boc, Udrea a răspuns: ”Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu”.

 

Ea a mai spus că sunt și alți colegi care vor să plece din PDL. ”S-a văzut lucrul acesta şi la alegerile interne, unde aproape jumătate din partid a votat pentru moţiunea pe care am reprezentat-o (...). La baza partidului, oamenii vor să rămână în parteneriat cu preşedintele (Traian Băsescu n.red.), împotriva USL (...). Sunt foarte mulţi care, probabil, gândind la fel cum gândesc şi eu, se vor regăsi mai degrabă în Mişcarea Populară decât în PDL. Dar nu cred şi nu-mi doresc ca Partidul Mişcarea Populară să fie un aspirator de membri de la PDL”.

 

Udrea a negat că s-ar fi sfătuit cu Traian Băsescu înainte de a lua această decizie. ”Nu, categoric, nu! Dar discuţii de-a lungul timpului au mai fost (...). Se simte nevoia ca în spatele preşedintelui să se ralieze o formaţiune care să aibă acelaşi mesaj cu preşedintele împotriva acestui Guvern, care în fiecare zi produce o nouă criză”, a spus ea, într-un interviu acordat RFI.

Comentarii Facebook