UDMR va primi la Cluj posturile de viceprimar și vicepreședinte al Consiliului Județean - Surse


UDMR va primi la Cluj posturile de viceprimar și vicepreședinte al Consiliului Județean, conform unor surse politice consultate de Știri de Cluj.

PNL a câștigat majoritatea locală la alegerile din 27 septembrie 2020, lucru care permite liberalilor să păstreze funcțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Emil Boc a spus oficial că și-ar dori să continue colaborarea cu un viceprimar de la UDMR, dar că decizia va fi luată de forul de conducere al PNL Cluj.

Conform surselor citate de Știri de Cluj, UDMR are șanse foarte mari de a primi cele două posturi, iar această favoare făcută Uniunii ar urma să fie folosită politic în colaborări naționale și de la nivel european, unde se discută intens despre drepturile pe care le au minoritățile din Europa. ”Clujul se dorește a fi un model de colaborare interetnică, atât la nivel național, cât și european și acest lucru va fi confirmat de această înțelegere UDMR - PNL, de la nivel local. În plus, se știe că UDMR l-a susținut pe Emil Boc în 2012, când avea nevoie de consilierii locali ai Uniunii pentru a face majoritate, iar acest lucru nu se uită”, a spus sursa citată.

Decizia finală va fi luată în curând și în funcție de negocierea colaborării cu UDMR la nivelul comunelor din județ.

Comentarii Facebook