UDMR nu susține o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale

 

Senatorul UDMR Cseke Attila a anunțat că Uniunea nu susţine modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă.

 

Nu avem deocamdată semnale nici oficiale, nici informale cu privire la posibilitatea de a se emite ordonanţe de urgenţă pe această temă. Ca principiu, pot să vă spun că UDMR nu a susţinut şi nu a fost de acord cu modificarea într-un domeniul de genul acesta, dar nici în alte domenii prin ordonanţă de urgenţă şi aşa a fost şi când Guvernul tehnocrat a modificat prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală şi aceeaşi atitudine am avut şi atunci când discutăm de luna ianuarie, de Ordonanţa 13. Avem un Parlament, există o majoritate care poate să treacă proiecte legislative importante, acest domeniu este mult prea important, pe lângă alte domenii, să le modificăm prin ordonanţă de urgenţă”, a precizat Cseke Attila, înainte de a participa la Biroul permanent al Senatului.

 

Întrebat dacă asumarea răspunderii ar fi o variantă acceptabilă pentru UDMR, el a reiterat că acest domeniu ar trebui să rămână prerogativa Parlamentului.

 

Acest domeniu şi alte domenii ar trebui să rămână prerogativa Parlamentului. Constituţia permite aceste proceduri, dar noi de-a lungul timpului totdeauna am spus de întărirea rolului Parlamentului, acela de a dezbate proiecte legislative şi de a le vota. Nu este o modalitate tocmai fericită şi nu a fost fericită nici în 2016, când s-au modificat peste 100 de articole din Codul de procedură penală şi vreo 13 din Codul penal, şi nu a fost nici la OUG 13”, a punctat Cseke Attila.

Comentarii Facebook