Marti 24 Mai

UDMR merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru


Kelemen Hunor, președintele UDMR, va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru din partea Uniunii.

UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în faţa preşedintelui, dacă ne va chema la consultări”, a anunțat, miercuri, Kelemen Hunor.

Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliţie – indiferent că va fi o coaliţie PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formaţiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important!”, a continuat Hunor.

Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formaţiuni politice, care a fost vocea raţiunii şi a consecvenţei în ultima perioadă şi a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forţele politice responsabile”, a mai afirmat liderul UDMR.

Acesta vede ca prima variantă de coaliție USR, dar sunt posibilități și cu PSD. În ultima variantă ar fi majoritate clară, dar PSD ar vrea funcția de prim-ministru.

Comentarii Facebook