Clujul devine orașul mașinilor electrice! Emil Boc a emis alte autorizații pentru taximetre electrice - FOTO


Primăria Cluj-Napoca a emis, în două etape, 51 autorizații de taxi pentru mașini electrice: 24 în prima etapă și restul de 27 la reluarea procedurii.

Studiul de specialitate elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că pentru perioada 2020-2025 este necesară creșterea la 2500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații „verzi” - autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice - ca măsură de reducere a poluării și a emisiilor de carbon din municipiu.

Direcția ”verde” este clară pentru municipalitate, iar componenta de mobilitate urbană este parte integrantă în dezvoltarea durabilă a orașului. Dintre prioritățile municipalității în acest domeniu amintesc: 

- modernizarea transportului public

- implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă: crearea de noi piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun, infrastructură pentru vehicule electrice

- politici publice locale: extinderea programului de transport dedicat pentru elevii clujeni, gratuități pentru transportul elevilor și al pensionarilor ș.a.m.d.


Comentarii Facebook