Tudor Giurgiu l-a criticat pe Boc pentru că a plătit 37.000 de euro pe Loreen. Ce a spus despre Uioreanu?

 

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, l-a criticat pe Emil Boc pentru că a plătit 37.000 de euro pentru concertul Loreen, în timp ce Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cu bugetul pe butuci.

 

Cred că autorităţile din Cluj ar trebui să ne trateze cu un pic mai multă delicateţe. Nu cred că e normal ca o cântăreaţă să primească onorariu 40% din bugetul alocat pentru TIFF”, a afirmat Tudor Giurgiu, vineri seara, în Piața Unirii. Șeful TIFF ignoră, însă, faptul că banii pentru Loreen au venit din sponsorizări, în timp ce banii primiți de Festival de la Primăria Cluj-Napoca sunt din bugetul local.

 

Primarul Emil Boc i-a replicat pe scenă, elegant, spunând că Primăria Cluj-Napoca a alocat în 2013 suma de 450.000 de lei, mai mare față de anul 2012.

 

Trebuie să ne uităm şi la eforturile pe care le fac Iaşiul şi Timişoara pentru a găzdui festivaluri. Trebuie să avem grijă la cei care vin din urmă şi să creştem lucrurile organic. Am vrea un pic mai multă diplomaţie şi delicateţe din partea autorităţilor locale”, a continuat Tudor Giurgiu. 

 

Emil Boc îi răspunde lui Tudor Giurgiu, în legătură cu acuzațiile privind finanțarea Loreen

 

Acesta l-a criticat și pe președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, pentru situația de la revista Tribuna, unde ziariștii sunt obligați să ceară bilete de învoire pentru a ieși din redacție. Acuzațiile conducerii sunt că ziariștii de la Tribuna umblă prin baruri în timpul programului.

 


Horea Uioreanu a afirmat în repetate rânduri că ziariștii de la Tribuna trebuie să se supună legislației muncii. ”Legislația în vigoare este valabilă pentru toți, că lucrează la Tribuna sau în alte instituții. Nu este o soluție să ieși în stradă în timpul serviciului și să aduci imagine proastă Consiliului Județean, care de fapt finanțează această revistă, care nu aduce niciun fel de profit”, a declarat Horea Uioreanu.

 

TIFF 2013 a început fără fastul din anii trecuți. Chirilov: E o ediție de criză. Crâșmele sunt mai pline la Cluj în timpul TIFF -ului - VIDEO

Comentarii Facebook