Tudor Chirilă, către Iohannis: Sunteți un ticălos. Cred că sunteți un mare ticălos - VIDEO


Tudor Chirilă a tăcut în această perioadă, iar acum a erupt și l-a făcut pe Klaus Iohannis un ”mare ticplos”, pentru că permite și încurajează haosul din politică. 

Aș vrea să știți de la mine că vă consider un ticălos. Cred că sunteți un mare ticălos. E ultima chestie pe care o mai am ca cetățean, dreptul acesta la libera exprimare. Eu nu v-am făcut ticălos, așa fără motiv, practic nu sunt primul. 

Sunteți ticălos pentru situația în care ați adus această țară în ultimele luni. Pentru ticăloșii pe care ați ales să îi tolerați lângă dvs, pentru așteptările multora pe care le-ați înșelat”, a început Tudor Chirilă.

E bine să știți că eu nu v-am votat decât ca ”răul cel mai mic”. Nu v-am votat în momentul în care ați candidat cu Ponta, pentru că am considerat că nu trebuie votat nici acel individ care își făcea ziua pe stadioane și încerca să conserve în jurul lui același tip de gașcă mafiotă pe care văd că acum o aveți și dvs.

N-am votat niciodată cu PSD-ul de când am drept de vot în țara asta, prin urmare nu era momentul să votez atunci cu Ponta. Și ați ieșit dumneavoastră.

A doua oară v-am ales în detrimentul doamnei Dăncilă, atunci când n-ați reușit și nu ați fost în stare să aveți o dezbatere cu candidatul Dăncilă, am remarcat – că parcă și ea era profesor pe undeva – cum doi profesori nu sunt în stare să aibă o dezbatere. V-ați ferit atunci de o dezbatere la prezidențiale cu Dăncilă și v-ați făcut un discurs anti-PSD. Ați pozat în toate lucrurile care de fapt nu sunteți. Ați pozat într-un constructor, într-un om de echipă și mai als într-un om cu respect față de lege. Ați reușit să păcăliți o țară întreagă atunci când v-ați dus la Ordonanța 13, ați făcut un lucru bun atunci, ați oprit Ordonanța 13, pentru ca după foarte mult timp să încercați să-l aduceți pe Grindeanu în Guvern, acuma spuneți că nu-l mai aduceți și așa mai departe…

Ați aruncat țara în criză – pentru că sunteți direct vinovat de această criză politică, doar nu vă așteptați ca USR-iștii să stea slugi și să le dați afară toți miniștrii, știți foarte bine chestia asta. Este o criză politică pe care ați declanșat-o, sunteți vinovat de chestia asta! Sunteți responsabil și vinovat, și ați înșelat așteptările tuturor! Sunt foarte convins că mulți oameni au fost înșelați de cei 1,90 m câți aveți și de aliura asta de german serios. Din păcate nu sunteți un neamț serios, sunteți mai degrabă profilul unui leneș, al unui ahtiat după imagine, și, da, v-am votat cu toții pentru că v-am considerat răul cel mai mic. 

Știți foarte bine că, atât la protestele pentru salvarea Roșia Montană, cât și ulterior, după Colectiv, în toate protestele de stradă care au solicitat clasei politice stat de drept și luptă anticorupție, s-a strigat în piață: PSD și PNL, aceeași mizeie, dar sigur că atunci când lupta din stradă a fost anti-PSD, anti-Dragnea, și mai ales pentru niște valori pe care românii din stradă le doreau cumva ca un far călăuzitor – stat de drept, lupta anticorupție, respect față de lege – v-ați urcat cu partidul dvs pe aceste proteste. V-ați urcat, ați profitat de ele!

Întotdeauna, când lupți împotriva cuiva, profită cealaltă parte. Toată lumea a sperat că veți fi un președinte care măcar va încerca să urmeze o agendă democratică, privind anticorupția și respectul față de lege, lucru pe care nu l-ați făcut. Ce ați făcut a fost să vă asigurați că aveți o gașcă, că aveți niște cozi de topor, iar persoana lui Florin Cîțu s-a dovedit destul de folositoare… Nu știu în ce relații o să mai fiți de acum înainte și nici nu mă înteresează…Singurul lucru pe care l-ați demonstrat că-l aveți în agendă este să refaceți USL-ul (…)”, a comentat Tudor Chirilă.

Comentarii Facebook