Sambata 28 Ianuarie

Traian Băsescu: Toţi cei care au venit să ceară votul românilor sunt parte a unei înşelătorii


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, 7 decembrie, că, după alegeri, români vor costata că cei care au cerut votul "sunt parte a unei înşelătorii".

Şeful statului a precizat că în special cei aflaţi acum la putere "sunt parte a unei înşelătorii" pentru că nu au respectat votul românilor pentru reducerea numărului de parlamentari.

"Mâine este Ziua Constituţiei. Constituţia a fost adoptată în 1991, a fost revizuită în 2003 şi trebuia revizuită din nou în urma referendumului din 2009 prin care românii, cei care mâine sunt chemaţi să voteze un nou Parlament au cerut să avem Parlament unicameral şi doar 300 de parlamentari. Din păcate, românii vor constata după alegeri că toţi cei care au venit să le ceară votul sunt parte a unei înşelătorii şi în mod deosebit cei care astăzi se află la putere, pentru că ei s-au opus revizuirii Constituţiei, neputându-se realiza acele două treimi din Parlament", a afirmat Traian Băsescu, potrivit Realitatea.

El a continuat spunând că românii vor constata că numărul parlamentari va creşte de la circa 470 la circa 520. "Sunt foarte mulţi din parlamentarii care acum cer voturile sub sigla USL care au votat măsurile de austeritate (...). Nu ştiu până unde poate să meargă lipsa de cinste în politică, dar pare-se că merge, vom vedea duminică seară", a adăugat preşedintele Băsescu.

Băsescu a mai transmis românilor că poate sâmbătă, când nu va mai fi campanie, va îndrepta un gând bun şi către Constituţie. Prin Legea 120 din 1995, a fost instituită Ziua Constituţiei Române.

Comentarii Facebook