Traian Băsescu: Să se renunţe la orice presiune publică


Preşedintele Traian Băsescu invită politicienii care au câştigat un mandat în cadrul alegerilor parlamentare, să renunţe la presiunile publice.

Şeful statului a somat clasa politică, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, să renunţe la "orice fel de presiune publică" privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de premier.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu invită politicienii care au câştigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunţe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României. Domnul preşedinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, aşa cum este prevăzută în Constituţia României", afirmă purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Realitatea.

Tot marţi, Administraţia Prezidenţială informa că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul, imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor, pentru a anunţa programul de consultări pentru desemnarea primului ministru care să formeze viitorul guvern.

Comentarii Facebook