Traian Băsescu: Gruia Stoica nu are bani pentru a cumpăra CFR Marfă

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că firma lui Gruia Stoica, cea care a câștigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă, nu are bani pentru a finaliza tranzacția.

 

Cel care a câştigat la CFR Marfă caută cu disperare bani la bănci pentru a plăti valoarea la care s-a negociat. Marea mea problemă este că ştiind despre câştigător că are credite pe propria companie, ştiind că trebuie să împrumute 200 de milioane, ce va face cu investiţiile? Dacă acum investitorul împrumută bani ca să poată plăti compania şi nu îi găseşte, de unde o să ia bani să investească în modernizarea companiei. E nevoie de locomotive moderne, depouri modernizate. Cheia ramane daca acel castigator va putea sa o modernizeze si daca nu cumva ca sa isi achite datoriile va taia zeci de mii de vagoane. S-ar putea ca eu sa gresesc, dar fiind vorba de o companie atat de mare as vrea să fiu prudent si entuziasm”, a spus Băsescu.

 

Președintele a mai spus că nu îl va desemna pe Ovdiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor, ci îl va lăsa pe premierul Ponta ministru interimar până la semnarea contractului cu Grup Feroviar Român pentru privatizarea CFR Marfă.

Comentarii Facebook