Titus Corlăţean a fost scăpat de urmărirea penală. Colegii senatori au respins cererea DNA

 

Fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, a scăpat de urmărirea penală, după ce senatorii au respins cererea DNA, cu 92 de voturi. Numai 26 s-au opus.

 

Corlățean este acuzat că a încercat să îi împiedice pe cetăţenii români să voteze.

 

Am avut foarte multă răbdare, timp de un an şi jumătate am tăcut lăsând anchetatorii să-şi facă daotria. (...) Resping categoric orice acuzaţie”, a afirmat fostul ministru în plenul Senatului.

 

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a precizat că numărul de secții de votare din străinătate este stabilit în funcție de resursele MAE.

 

Milioanele de români care sunt în străinătate, da sunt, poate că sunt trei milioane poate mai mult mai puţin, care milioane vin la vot, au fost în toate ciclurile până la noiembrie 2014, au fost legende. În toate raportările anterioare au fost în general zeci de mii de români care au votat, nu milioane, nici măcar sute de mii până în noiembrie 2014”, a subliniat fostul ministru de Externe.

 

El a spus că problemele care au apărut la secţiile de votare din străinătate au fost cauzate şi de criza financiară care a determinat o migraţie intracomunitară, conform Mediafax.

 

În evaluarea care a fost făcută în centrala MAE a contat atunci când s-au făcut aceste evaluări şi s-au făcut propuneri, a contat foarte mult şi criza economică foarte dură care a lovit Europa, începând cu 2009. A fost o consecinţă foarte importantă peste care unii pot să treacă foarte uşor, dar nu este aşa. Au fost locuri de muncă care au dispărut, au fost consecinţe economice şi sociale asupra românilor care lucrau în diferite ţări, s-a constatat chiar un fel de migraţie intracomunitară în interiorul comunităţii UE, dar a fost în mod clar o stopare după 2009 a fluxului de români dinspre România spre alte ţări ale UE”, a declarat Corlăţean.

Comentarii Facebook