Tișe: Vom lua 50 de milioane de euro credit pentru refacerea de la ZERO a drumurilor

 

Consiliul Județean Cluj a demarat procedurile pentru a fi contractat un credit din care să fie reabilitate de la zero drumurile județene.

 

Am demarat procedura pentru credit. Pot să vă spun concret că deja anunțurile sunt pe SEAP și până în 8 august se pot depune ofertele pentru consultant, care va face toate formele de licitație pentru contractarea creditului. În luna septembrie să scoatem la licitație creditul și sper ca în această toamnă să avem creditul de 50 de milioane de euro pentru lucrări de investiții”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

 

Acesta a spus că va purta o discuție și cu firma Kiat, care a câștigat în 2011, dar a fost suspendat din cauza unor divergențe. Kiat se judecă cu CJ Cluj pentru faptul că lucrările nu se decontează lucrările făcute la câteva poduri. Oficialii Consiliului au acuzat firma că a modificat proiectul tehnic, iar din acest motiv lucrările și tot contractul s-a suspendat.

 

Vineri voi avea o discuție cu cei de la Kiat pentru o jumătate de județ cu care avem contractul blocat. Dorim să evităm procesul și să salvăm 2 ani pe durata procesului. Pe jumătate de județ nu vom putea lucra, dacă procesul continuă. Poate vor renunța la pretenții, dar vom vedea ce va conta pentru ei, să lucreze sau să se judece”, a explicat Alin Tișe. 

 

Noi susținem că au schimbat soluția tehnică și nu le datorăm banii pe lucrări. Ne judecăm numai pe câteva drumuri, unde au lucrat la niște poduri. Vineri vom avea întâlnirea cu ei”, a mai precizat președintele CJ Cluj.

 

Județul Cluj are 500 de km de drumuri județene care necesită lucrări ample, pornind de la fundație. ”Nu mă sperie această cifră. Dacă vom face un proiect de buget anul viitor cu prioritate pe drumuri, atunci nu mă sperie cifra”, a mai spus Alin Tișe.

 

În prezent se lucrează pe 14 drumuri județene, cu lucrări de întreținere: plombe și covorașe asfaltice. 

Comentarii Facebook