Taxă de câini percepută într-un bloc din Cluj-Napoca, deși este ilegală


Un clujean este obligat de administratorul blocului să achite o taxă de câini, deși acest lucru este ilegal. 

Clujeanul a sesizat Primăria Cluj-Napoca despre acest abuz, dar degeaba. 

Am reclamat deja în legătură cu taxa de câini percepută de către Asociația de proprietari strada Parang, nr.35, Cluj-Napoca. În data 20.05.2022, am mai făcut o sesizare care a fost înregistrată cu numărul 527497 și la care am primit Nota de constatare nr.126/305 din data de 29.06.2022. Conform acestei note ați solicitat administratorului asociației de proprietari ca în următoarea listă de plată să nu mai repartizeze taxa de câini”, a semnalat clujeanul.

Desigur că acest lucru nu s-a întâmplat. ”Am primit iarăși taxa în luna iunie și lista din luna iulie. Tot în nota de constatare ati solicitat președintelui asociației de proprietari sa convoace o ședință a adunării generale, ședința la care nu am putut participa, dar din spusele vecinilor nu au de gând sa scoată acesta taxa, iar în cazul în care asociația de proprietari o sa fie amendată, amenda să fie împărțită la toți locatarii blocului”, a mai reclamat proprietarul câinelui. 

Legile locale din Cluj-Napoca sunt clare: Nu se impune taxă pentru deținerea animalelor de companie în apartament

Regulamentul pentru deținerea câinilor în Cluj-Napoca prevede că nu se poate percepe taxă pentru deținerea unui câine într-un apartament. Pe baza acestui regulament, orice taxă poate fi anulată în instanță.

Art. 3 - Deținerea câinilor

(1) Câinii deținuți în apartamente sau alte locuințe condominiale:

a) Deținătorii de câini din apartamente sau locuințe condominiale vor lua toate măsurile posibile și legale în vederea respectării orelor de liniște și a siguranței publice, și pentru a înlătura orice disconfort ce poate fi adus vecinilor;

b) Reclamațiile vecinilor deținătorilor sau asociației de proprietari si/sau chiriași nu pot constitui motivul abandonului câinelui și nici supunerii acestuia la rele tratamente ori cruzimi;

c) Deținerea unui câine nu poate face obiectul impunerii de taxe ori cheltuieli în sarcina proprietarului sau deținătorului;

d) Asociația de proprietari și/sau chiriași din același condominiu sau vecinii deținătorilor de câini vor manifesta o atitudine tolerantă și civilizată față de proprietarii sau locatarii care dețin în condiții legale, temporar sau definitiv, unul sau mai mulți câini.

e) Deținătorii de câini vor manifesta o atitudine calmă, înțelegătoare și civilizată față de locatarii care și-au manifestat orice nemulțumire privind prezența câinelui și vor depune toate eforturile pentru a asigura condiții civilizate de vecinătate.

Comentarii Facebook