Tarifele de parcare de la Aeroportul Cluj se majorează. S-a VOTAT și că primele cinci minute să fie gratuite


Consiliul Județean Cluj a aprobat în ședința de vineri, 30 octombrie, majorarea tarifelor de parcare de la Aeroportul Cluj, la cererea firmei GOTO Parking. Consilierul Bashar Mohlem a propus ca primele cinci minute să fie gratuite, ceea ce s-a aprobat. Acest lucru este cerut de foarte multi șoferi care  își duc apropiații la Aeroport și trebuie să achite tariful minim de parcare pentru câteva minute.

Proiectul privind tarifele aplicate de firma GOTO Parking in temeiul contractului de concesiune din 2010 a fost supus la vot, iar consilierii opoziției au propus că cererea sa fie amânată pentru o alta dată, deoarece situația economică a oamenilor nu este cea mai buna. 

Consilierul județean Cristian Haiduc a precizat că, din punctul lui de vedere, se justifica majorarea tarifului pentru a nu avea o parcare aglomerata și pentru ca nimeni sa nu își lase acolo masinile parcare zile întregi. 

Francisc Bologh a spus că este de acord cu majorarea, dar nu în acest moment, pentru că acum toată lumea este afectată economic.

Alin Tise a precizat care sunt propunerile de majorare: pentru un interval de staționare de până la 10 minute era un leu și propunerea era să rămână un leu (până la urmă s-au aprobat că până la cinci minute să fie gratuita parcarea, iar între 5 și 10 minute să fie 1 leu). Pentru 30 de minute era 5 lei și se propune majorarea la 6 lei. Pentru o oră tariful era 7 lei și se propune majorarea la 9 lei. Pentru două ore tariful este de 14 lei și se propune 18 lei. Pentru 300 de minute majorarea propusă este de la 26 de lei la 33 de lei. Pentru o staționare de 24 de ore tariful creste de la 45 de lei la 54 de lei. Pentru 2 zile de 91 de lei la 121 de lei. Pentru 7 zile de la 165 la 210 lei. 

Consilierul județean PNL, Bashar Mohlem, a propus ca primele cinci minute petrecute în parcare să nu fie taxate. "Sunt multe persoane care stau un minut sau două că să își lase rudele și apoi pleacă. Din moment ce nu avem o banda dedicata pentru aceste persoane, ar trebui sa avem primele cinci minute gratuite. De asemenea, cred că majorarea este justificată pentru că firma a făcut investitii", a spus Bashar Mohlem.

"Și eu consider că este normal sa se aplice propunerea ca primele cinci minute sa fie gratuite și cred că este o idee buna", a spus Alin Tise, președintele Consiliului Județean Cluj. Și alți consilieri au îmbrățișat ideea, spunând că acești oameni care numai lasă un pasager aglomerează aparatele de plata. 

Propunerea consilierului Bashar Mohlem a trecut cu 26 de voturi. De asemenea, proiectul total a trecut cu 23 de voturi, astfel că tarifele se vor majora.

Comentarii Facebook