Miercuri 24 Aprilie

Tarcea: Tramvaiul face pe Splaiul Independenței 7,3 minute, pe o distanță de 480 de metri. Mai repede ajungi pe jos


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, spune că banda dedicată pentru transportul în comun pe Splaiul Independenței va debloca traficul. 

Pe Splaiul Independenței, între strada George Coșbuc și strada Arany Janos, va fi sens unic, va fi o bandă dedicată numai pentru mijloacele de transport în comun. Acolo va circula tramvaiul, autobuzele, adică peste 32 de mijloace de transport în comun pe oră. Este o zonă extrem de circulată. Astăzi, pe o distanță de 480 de metri tramvaiul face 7,3 minute. Nu e posibil să ajungi de două ori mai repede, decât să folosești tramvaiul. De aceea, prioritizăm mijloacele de transport în comun, în detrimentul mașinilor. Acesta este viitorul. Aceste soluții nu au fost inventate de noi, ci de cei din țările europene, care au prioritizat transportul în comun și mijloacele alternative.

Nu toți clujenii trebuie să circule cu mijloacele de transport în comun. Unii trebuie să ajungă în 10 sau 20 de puncte într-o zi, așa că pot folosi mașina. Sunt, însă, multe categorii care merg de acasă la birou și invers. Aceștia pot folosi mijloacele de transport, pentru că sunt mai utile”, a spus Dan Tarcea.

banda.jpg

Acesta a spus că pe tronsonul dinspre Mănăștur spre Centru nu se va mai putea circula pe Splaiul Independenței.

Pe strada Cardinal Iuliu Hossu a apărut o bandă în plus pentru sensul Mănăștur - Centru. 

Comentarii Facebook