Dan Tarcea: Duminică seara a fost un ochi de furtună, a fost un fel de tornadă. Brazii au fost rupți


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, spune că duminică seara, la Cluj-Napoca, a fost un ochi de furtună, a fost un fel de tornadă.

Acesta a făcut o evidență a celor mai mari pagube. 

Sunt 15 autoturisme avariate. Pe Tache Ionescu, trei autoturisme, pe Brâcoveanu o mașină, pe strada Băița și strada Padiș, câte cinci, pe strada Gorunului o mașină avariată.

Pe strada Donath nr 4, în urma vântului a fost desprinsă izolația de pe fațada și acoperișul blocului. Au fost avariate 6 autoturisme. 

Am avut iluminat public nefuncțional, în proporție de 75%, dar a fost restabilit. 

S-a surpat carosabilul pe Calea Turzii, nr. 48. Au fost străzi inundate: Bulevardul Muncii, Aurel Vlaicu, Eroilor, Horea, Baba Novac, Dorobanților, unde cu Compania de Apă am desfundat canalele.

A fost distrus acoperișul de pe Liceul Blaga, unde trebuie să intervenim pentru a nu se deterioara și mai tare clădire. 

Din păcate astfel de fenomene vor face parte din viața noastră, pentru că emisiile de dioxid de carbon sunt tot mai mari, la nivel mondial. Fiecare ar trebui să avem grijă de natură. Și în Germania au fost 100 de morți și la Alba este dezastru”, a spus Dan Tarcea.

Acesta a spus că au fost rupți și copaci bătrâni, dar și tineri. 

Am văzut arbori sănătoși scoși din rădăcină. Asta înseamnă că a fost un ochi de furtună, a fost un fel de tornadă, pentru că pur și simplu au fost contorsionați. Așa au fost rupți. Parcă au fost retezați. Spun oamenii că nu au mai trăit niciodată un astfel de eveniment și eu am primit zeci de mesaje pe telefon”, a mai spus Dan Tarcea, la Radio Cluj. 

Comentarii Facebook