Suspiciune de fraudă la USR Cluj! Desemnarea candidaților la Consiliul Județean Cluj a fost blocată


USR Cluj are probleme după ce a fost invalidată procedura de desemnare a candidaţilor din cadrul competiţiei interne pentru Consiliul Judeţean Cluj.

USR Cluj a trecut în ultimele luni printr-o campanie internă în care membrii ce doresc să ocupe un loc pe listele de candidaţi la Consiliul Judeţean Cluj şi-au putut face campanie. Lista finală urma să fie stabilită, duminică, prin votul delegaţilor din filialele din judeţ. După încheierea procesului de vot, comisia electorală s-a retras pentru a număra voturile, iar în timpul acestui proces, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Judeţean Cluj apar semne distincte, având altă grafie şi culoare decât celelalte.

În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor fiind numărate peste 40 de buletine. Pentru a evita apariţia oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a decis să invalideze alegerile pentru Consiliul Judeţean şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean pe motiv că ambele erau tipărite pe acelaşi buletin de vot”, precizează USR Cluj, într-un comunicat.

Această situaţie neplăcută este rezultatul unei acţiuni individuale, care nu caracterizează absolut deloc modul în care USR Cluj funcţionează. Votul va fi reluat într-o nouă întâlnire la nivel judeţean, iar până atunci sperăm să avem finalizată ancheta internă privind sursa acestor neregularităţi. Cei responsabili vor fi sancţionaţi fără îndoială”.

Pentru alegerile locale cei mai buni candidați de la USR Cluj și de la Plus Cluj se vor confrunta într-o competiție internă finală, iar numai apoi se vor depune listele defintive. 

Comentarii Facebook