Stațiile CTP din Florești vor avea afisaj electronic informativ. Ar putea apărea și rute spre Valea Gârboului


Primarul comunei Florești, Horia Șulea, anunță că s-a demarat proiectul de introducere a afișajului electronic informativ pentru stațiile CTP din Floresti.

Este vorba de montarea unor panouri cu afisaj de informare, in 16 statii CTP: Cora, Scoala Gh Sincai, BT, Ferma Eroilor, Pod AN, BMW, Sesul de Sus/Profi, Tautiului, Luna de Sus, Cetatii 3, Sesul de Sus, Cetatii 2, Avram Iancu 258, Avram Iancu 306 si Avram Iancu/Oncos. In perioada ce urmeaza va avea loc efectiv procesul de montare, instalare, calibrare si sincronizare cu echipamentele de pe autobuze. 

Introducerea CTP in Floresti, in vara lui 2014, dupa o lunga lupta purtata alaturi de echipa liberala de la conducerea municipiului si a judetului, a fost un succes si un model de urmat la nivel national. De altfel, ZMC este singura arie metropolitana cu un transport public de persoane integrat si unic”, a precizat Horia Șulea. 

Acum, în Florești circulă 6 linii de transport public, cu frecventa minima de 10 minute, care circula prin toate microcartierele, cu statii la scara blocului. Există transport public și în Tăuți și rețeaua se va extinde. 

În Florești circulă și autobuzele mov, noi, achiziționate de CTP Cluj. ”Linii spre centrul municipiului nu sunt posibile. Oriunde in lume, transportul metropolitan presupune legaturi dinspre zona metropolitana spre statii terminus din zona municipala, de acolo urmand ca fluxul de calatori sa fie preluat de traseele urbane. Aglomerarea urbana cu linii metropolitane pana in centrul municipal, inseamna dublare linii si trafic sporit”, a mai spus Șulea. 

Primarul comunei a dezvăluit că se ia în calcul și o rută spre/dinspre V Garboului, plus una de Grigorescu.

Comentarii Facebook