Stații de autobuz FUTURISTE în Cluj-Napoca. Vor fi modernizate o dată cu noul sistem de ticketing - FOTO

 

Fondurile europene accesate de Primăria Cluj-Napoca pentru introducerea noului sistem de ticketing în oraș prevăd și modernizarea stațiilor de autobuz și troleibuz. 

 

Primaria Cluj-Napoca a realizat o simulare și, în câteva zone din oraș, au fost amplasate în actualele stații de autobuz noile module din sticlă, mult mai moderne. Unități similare pot fi văzute în stațiile de tramvai, fiind realizate din metal și sticlă.

 

În Cluj-Napoca vor fi modernizate 93 de stații ale mijloacelor de transport în comun. În simularea Primăriei Cluj-Napoca au fost incluse stațiile liniilor de transport în comun care leagă cartierul Mănăștur de cartierul Mărăști, dar și cele din Piața Mihai Viteazu și din Parcul Central.

 

Proiectul total are o valoare de 30 de milioane de lei, dar în urma licitației s-a reușit realizarea unei economii de 9 milioane de lei, firmele câștigătoare venind cu o ofertă mai mică decât suma estimată de specialiști. 

 

Banii europeni vor fi folosiți pentru construirea noilor stații, dar și pentru achiziția de automate de bilete. Vor fi peste 30 astfel de centre de vânzare automată a biletelor și abonamentelor, peste 130 de validatoare în stații și peste 330 de validatoare de tip dual în mijloace de transport in comun.

 

Primarul Emil Boc a explicat că prețul biletelor nu va crește, ba mai mult clujenii vor face economii, pentru că vor putea circula cu un bilet cu valabilitate orară pe câte mijloace de transport în comun doresc. 

 

Clujenii vor circula cu bilete cu valabilitate orară. Cine a câștigat licitația de ticheting - VIDEO

Comentarii Facebook