Spitalul Judetean Cluj riscă să nu mai primescă autorizatie. De ce vrea Seplecan să cumpere un spital nou - VIDEO

 

Spitalul Clinic Judetean Cluj riscă să nu va mai primi autorizatie de functionare din 2016, pentru că imobilele sunt vechi și înghit bani cu nemiluita.

 

Numai în ultimii 10 ani s-a investit suma de 20 de milioane de euro în renovare și tot nu se vede. 

 

Managerul spitalului, Petre Şuşcă, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan, au oranizat o vizită la spital pentru a arăta dezastrul și a spune de ce e nevoie de o clădire nouă. Oficialii s-au săturat să aștepte promisiunile unui spital regional de urgentă la Florești, un vis care nu pare să aibă finalitate.

 

Băile sunt pline de igrasie, țevile ruginesc în pământ, pereții stau să cadă, iar găurile din acoperiș sunt acoperite cu folie din plastic, scrie citynews.ro.

 

La modul în care arată acum secțiile am semne mari de întrebare dacă acest spital va fi acreditat. Dacă nu va fi acreditat, atunci nu va mai funcționa”, a spus managerul spitalului, Petru Şuşcă. 

 

Consiliul Județean Cluj vrea să cumpere o clădire de pe Calea Turzii, care a fost ridicată dar nu a mai fost făcut spitalul privat.

 

În această lună voi depune pe ordinea de zi a Consiliului Județean un proiect pentru a demara achziționarea unei clădiri compatibile cu un spital județean monobloc, pentru ca toate secțiile de urgență din acest spital să fie mutate într-un spaţiu nou”, a declarat Mihai Seplecan, președintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Investitia ar fi de 25 de milioane de euro. 

 

În noul spital de pe Calea Turzii ar urma să functioneze toate sectiile din Spitalul Clinic Judetean Cluj, care acum este împărtit în diverse puncte din centrul Clujului. De multe ori pacientii sunt cărati cu tărgile pe strada Clinicilor, fiind cazuri în care au fost chiar scăpati pe asfalt.



Comentarii Facebook