Spitalul de Boli Infecţioase va cumpăra un computer Tomograf de ultimă generație

 

Spitalul de Boli Infecţioase va cumpăra un computer Tomograf de ultimă generație, din fonduri alocate de Consiliul Județean Cluj. 

 

Spitalul de Boli Infecţioase Cluj va primit suma de 968.000 lei, cu care se poate plăti un computer Tomograf de ultimă generație.

 

Computerul Tomograf, care va fi funcţional începând cu luna aprilie a acestui an, va ajuta la diagnosticarea mult mai rapidă a diverselor tipuri de afecţiuni, permiţând  astfel o intervenție mult mai rapidă a medicilor şi implicit contribuind la salvarea de vieţi omenești”, precizează conducerea CJ Cluj. 

 

Consiliul Judeţean Cluj a decis să continue şi în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură medicală de ultimă generaţie, noul computer tomograf al Spitalului de Boli Infecţioase, al cărui cost total depăşeşte un milion de lei noi, reprezentând o dovadă certă a priorităţii acestei politici în rândul investiţiilor administraţiei judeţene. Sănătatea reprezintă  bunul cel mai de preţ al omului iar pentru acest deziderat trebuie să depunem tot efortul necesar astfel încât pacienţii spitalelor clujene să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, de urgenţă sau în ambulatoriu”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte. 

 

Noul computer tomograf care va întra în dotarea Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase va genera beneficii multiple, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului şi vizualizând mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Astfel, un procent semnificativ, de peste 10% dintre pacienţii acestui spital, vor putea beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă. 

 

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj din str. Moţilor, nr. 19 areo structură cu peste 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse. Menţionăm în acest context faptul că în ultimii 5 ani acestei unităţi medicale i s-au adresat zilnic între 900 şi 1000 de persoane. 

Comentarii Facebook