Spitale verzi în oraș, proiectul candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca (P)


Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, profesorul Fiţiu Avram propune o serie de schimbări în ceea ce priveşte sistemul medical, luând exemplul ţărilor mai dezvoltate, conform afirmaţiilor acestuia. Astfel, în cadrul unui interviu, candidatul PMP, Fiţiu Avram prezintă planul său de a introduce o politică publică prin care să influenţeze anumite aspecte pe care le consideră importante în domeniul sănătăţii, începând cu hrana care le este servită bolnavilor în spitale. Mâncarea primită în spitale va fi înlocuită cu hrană bio, nechimizată, aşa cum ar fi firesc să li se ofere persoanelor care se află internate în spital. Profesorul de la USAMV consideră că schimbarea ar trebui să înceapă de aici, deoarece foarte multe boli se dezvoltă pe alimentație sănătoasă și expunere la factori poluanți.

Candidatul PMP propune o nouă abordare cu privire la boală. În prezent, românii merg la medic doar atunci când nu le rămâne altă alternativă, însă cel mai eficient ar fi ca sistemul de sănătate să să axeze mai întâi pe prevenţie, şi apoi pe tratare. Această idee merge pe linia construirii unui parteneriat între medic şi pacient pentru scopul suprem al celui din urmă. În acelaşi timp se doreşte introducerea posibilităţii de monitorizare a sănătăţii de la distanţă, astfel încât bolnavul să nu fie nevoit să se deplaseze în afară de cazuri grave.

În condiţiile în care sistemul nostru medical se confruntă cu atâtea neajunsuri, pot avea aceste schimbări propuse, un impact suficient de mare încât să conducă la o îmbunătățire vizibilă și practică?

Profesorul Fițiu Avram îşi susţine ideile oferind ca exemplu ţările mai dezvoltate, care aplică deja această abordare în sistemul lor medical. Candidatul PMP consideră că e nevoie de o reeducare atât a pacienților cât și medicilor spre un comportament mai „verde”, mai ecologic și preventiv.


Material electoral realizat de SC DHC MEDIA NET SRL la comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Cluj   CUI: 21200020

Comentarii Facebook