Societatea Feroviară de Turism desfiinţată de ministrul Transporturilor


Ministrul Transporturilor vrea să desfiinţeze instituţiile din subordinea ministerului care nu-şi au rostul.

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor a declarat că sunt în subordinea ministerului instituţii care nu-şi au rostul şi trebuie desfiinţate, pentru că funcţionează doar pentru a satisface poftele şi plăcerile unor lideri.

"Există după părerea mea instituţii care nu-şi mai au rostul. O să mă limitez doar la una dintre ele, pentru că aici situaţia este foarte clară. Societatea Feroviară de Turism, care a funcţionat - nu vreau să jignesc pe nimeni - pentru a satisface poftele şi plăcerile unor lideri care şi-au dorit să meargă, să aibă unde să stea, să se simtă bine, de multe ori fără bani", a declarat Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Fenechiu nu a vrut să precizeze clar la ce lideri se referă, precizând că a folosit acest termen în mod special pentru "a nu supăra pe nimeni".

Ministrul a mai adăugat că activităţile precum cele de team-building, pot fi derulate şi în unităţi de turism închiriate.

"Ministerul ăsta a făcut de toate. S-a ocupat de sănătate, a avut spitale, s-a ocupat de turism, s-a ocupat de sport, are club sportiv, s-a ocupat de comunicaţii, numai infrastructură n-a făcut. Menirea lui este să facă infrastructură în România. De aceea, eu aş vrea să rămână în minister doar acele unităţi care fac infrastructură, sau eventual unităţi conexe", a spus şeful Transporturilor.

Relu Fenechiu a arătat că Societatea Feroviară de Turism va fi desfiinţată după evaluarea activelor şi vinderea lor.

"Pentru spitale am pregătit ordonanţa. 13 din cele 15 spitale vor fi cedate către Ministerul Sănătăţii. Vreau să înţeleagă clar toată lumea: nu este dat afară niciun medic, nu i se micşorează salariul, ci pur şi simplu i se schimbă şeful", a mai spus ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, că spitale CFR, cu excepţia celor din Bucureşti, ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii şi s-a arătat mirat de reacţia celor din sindicate, deoarece nu s-a pus problema ca spitalele sau locuriele de muncă să fie desfiinţate, sau să se schimbe vreo salarizare.



Comentarii Facebook