Sistemul de iluminat public de la malurile Someșului va fi completat după ce clujenii s-au plâns că iluminatul aleilor lasă de dorit


Proiectul pentru reabilitarea malurilor Someșului intră în procedură de recepție în 15 noiembrie, anunță administrația locală. După ce clujenii au criticat proasta iluminare a aleilor, Emil Boc spune că sistemul de iluminat va fi completat.

„Am verificat, alături de dl viceprimar Dan Tarcea și echipa de implementare a proiectului stadiul lucrărilor la malurile Someșului, investiție care vizează o suprafață de 146.500 mp. În această perioadă se fac ultimele finisaje, lucrări precum instalare de cișmele, hidroînsămânțări, lucrări specifice pregătirii procedurii de recepție și continuă plantările. 957 copaci noi sunt prevăzuți în total pentru plantare prin proiect.

De asemenea, vor fi realizate îmbunătățiri în anumite zone în urma observațiilor din teren și a analizei mesajelor primite de la cetățeni - spre exemplu, sistemul de iluminat public prevăzut va fi completat de sisteme localizate în zonele evaluate ca fiind insuficient iluminate la acest moment. 

Proiectul are la bază rezultatul unui Concurs internațional de soluții alături de Ordinul Arhitecților din România și OAR Filiala Cluj, fiind implementat cu fonduri europene. Intervenția s-a realizat practic pe 14,7 km în lungul Someșului, în total - luând în considerare ambele maluri.

Echipele de proiectare și execuție au urmărit apropierea orașului de râul său, integrarea Someșului în viața de zi cu zi a clujenilor și creșterea calității vieții prin extinderea zonelor verzi, de loisir și mișcare. Acest proiect este completat de alte investiții în același scop, precum modernizarea platoului Sălii Sporturilor, reabilitarea Parcului Armătura, a Parcului Feroviarilor și zonelor adiacente”, a transmis Emil Boc.

Comentarii Facebook