Seplecan vrea să fie președintele CJ Cluj, dar numai cu unele condiții. Dezbatere la emisiunea Știri de Cluj LIVE

 

UPDATE

 

Mihai Seplecan a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE că își menține dorința de a ajunge președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. ”Eu sper să fiu ales vicepreședinte și apoi președinte interimar. Am discutat deja cu domnul Marius Nicoară, care mă susține, și vreau să am și susținerea domnului Emil Boc, a domnului Alin Tișe și Daniel Buda. Vreau să fie un consens pentru a putea fi susținut în proiectele pe care vreau să le fac. Condiția mea este să fiu susținut, pentru a ocupa această funcție”, a spus Mihai Seplecan.

 

Conform protocolului de fuziune dintre PNL și PDL, postul de președinte interimar al CJ Cluj ar reveni vechiului PNL, care l-a câștigat în 2012. ”Dacă se respectă protocolul, atunci PNL mă va susține”, a adăugat Seplecan.

 

El a explicat că acum principalele probleme ale județului Cluj sunt groapa de gunoi ecologică, ce trebuie terminată până în decembrie 2012, în caz contrar se pierd banii europeni, dar și asflatarea drumurilor județene. ”Pentru drumuri aș merge pe un credit cu care să asfaltăm toate drumurile”, a spus Mihai Seplecan.

 

Ioan Oleleu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al CJ Cluj, iar locul lui va fi ocupat, cel mai probabil, de un consilier județean din partea PNL, partid care deține majoritatea în Consiliu. 

 

Următorul pas ar fi retragea lui Vakar Istvan din funcția de președinte interimar, pentru că nu se bucură de susținerea întregului Consiliu Județean și numirea unui nou președinte interimar. 

----------------

 

Știri de Cluj LIVE va dezbate în această seară problema organizării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. 

 

Moderatorul emisiunii, Delia Cărbune, îl va avea ca invitat pe consilierul județean Mihai Seplecan, cel care a dat în judecată Guvernul Ponta pentru a-l obliga să organizeze alegeri anticipate.

 

Postul de președinte al CJ Cluj a rămas liber după ce Horea Uioreanu și-a dat demisia în octombrie 2014. De atunci, Guvernul a tergiversat organizarea alegerilor, iar acum Curtea de Apel Cluj a dat o sentință prin care obligă executivul să organizeze alegeri anticipate.

 

La emisiune mai este invitat și jurnalistul Horea Șoica. 

 

Întrebările emisiunii sunt dacă alegerile mai pot fi organizate alegeri, conform legii, și cât are de suferit județul din cauza lipsei de decizie de la Consiliul Județean Cluj.

 

Președinte interimar al CJ Cluj este acum UDMR -istul Vakar Istvan, care nu are în spate o majoritate a consilierilor și, în consecință, nici nu poate conduce în adevăratul sens al cuvântului.








Comentarii Facebook