Seplecan: PSD Cluj vrea să privatizeze Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

 

Consilierul județean Mihai Seplecan a aruncat pe piață o ”bombă”, acuzând consilierii PSD Cluj că vor să privatizeze Aeroportul Internațional Cluj.

 

Sunt obligat să fac această declarație publică dat fiind faptul că punem în discuție strategia de dezvoltare a județului, care depinde în mare măsură de beneficiile și oportunitățile de investiții favorizate de existența Aeroportului Internațional Cluj. Mai ales că toate investițiile făcute în acest obiectiv, cu începere din 2004, s-au dovedit bune – Aeroportul deținând la ora actuală o bine-meritată notorietate pozitivă, pe care, din interese pe care le bănuiesc personale, consilierii județeni ai PSD Cluj vor să o transforme într-una negativă.

 

”Știu câți bani trebuie să investim pentru ca să avem la Cluj aeroport”, a declarat premierul Victor Viorel Ponta marți, la Craiova, în timp ce își lansa candidatura la președinția României. Dacă șeful Partidului Social Democrat, șeful Guvernului, știe de la Craiova câți bani îi trebuie Aeroportului Cluj-Napoca pentru a nu fi băgat forțat în faliment, pentru ce motive refuză consilierii județeni ai acestui partid rezolvarea unui credit angajat pentru plata unor lucrări efectuate în incinta Aeroportului?

 

M-am tot întrebat, analizând firul evenimentelor care au dus la acest impas, care ar fi motivația pentru care consilierii judeteni ai PSD sunt atât de înverșunați în a mima că vor să respecte legea, că nu mai fac un pas fără avizul DNA, de parcă această instituție a statului se ocupă și de administrație, nu numai de stârpirea celor corupți? Care ar fi miza pentru care își permit să-i sfideze pe cei 1 milion de pasageri care, anual, pășesc pe această poartă a județului, pentru ce s-ar lepăda cu atâta ușurință de anii de investiții făcute din banii contribuabilului clujean?”, se întreabă Seplecan.

 

El crede că ”falimentarea Aeroportului Internațional Cluj este făcută deliberat cu scopul ca acesta să fie scos din patrimoniul Consiliului Județean Cluj și dat pe trei lulele, trei surcele, vreunui om de afaceri apropiat de interesele financiare ale PSD.

 

Altfel nu văd de unde atâta înverșunare. Dar ceea ce mă uimește cel mai tare este cum consilierii județeni ai PSD încearcă să-și tragă în piept chiar șeful de partid. Cât de mare ar fi beneficiul lor personal de-și permit să treacă chiar peste știința propriului lor șef, asta numai organele abilitate ale statului sunt în măsură să ne răspundă. Dacă tot este să nu facem nici un pas fără avizul DNA”.

 

Cu toate acestea, consilierii PSD sunt în minoritate în Consiliul Județean Cluj, noua Alianță PNL - PDL având 18 voturi, față de 17 cât pot să adune PSD, UDMR și PP-DD.

 

Astfel, Alianța PNL - PDL ar putea vota aprobarea creditului de 50 de milioane de lei, necesar Aeroportului Cluj pentru a plăti datoriile la pista de 2.100 de metri.

Comentarii Facebook