Marti 6 Decembrie

Seplecan își depune candidatura cu o listă cu ... trei semnături

 

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, își va depune candidatura ca și independent la Primăria Cluj-Napoca susținut de trei semnături.

 

Reamintesc că sunt singirul politician din Cluj care s-a luptat pe față cu ștăbimea partidelor care, prin voință politică, înțeleg că e voința personală cu care impun să controleze funcțiile administrative, de parcă acestea ar fi moștenirea lor personală și să se folosească de instituțiile publice pentru a-și satisface propriile interese pecuniare. De parcă ar fi moșiile lor personale. Sunt victima acestei mentalități: m-am opus, am fost executat. De aceea am ales să le demonstrez, cu ajutorul clujenilor, că nu numai partdele pot să facă politică, mai ales una degradantă pentru majoritatea membrilor lor, ci și simpli cetățeni pot și trebuie să facă politică – din stradă, din casele lor, să-și facă auzite vocile chiar și de la nivelul independenței unui singur om. De aceea candidez.

 

Și pentru ca mesajul meu să fie clar: jos sistemul de sclavie de partid, jos sistemul de amiciții bolnave și sponsorizări interne mizerabile în bani și influență, am decis să mă raliez demersului jurnalistului Liviu Avram și să-mi depun candidaturile ca independent la Primăria Municipiului și la Consiliul Local Cluj-Napoca, după modelul domniei sale, susținut de trei semnături”, a scris Seplecan pe Facebook.

 

Candidez depunând, vineri, 22 aprilie, o listă de susținere identică cu cea a domnului Liviu Avram. Le mulțumesc tuturor clujenilor care au ales să mă sprijine semnând pentru candidaturile mele. Sprijinul și încurajările lor sunt cele care m-au decis să fac pasul, să dau un sens real acestui sprijin și să duc mesajul de schimbare al clasei politice până la capăt. Să nu irosesc acest sprijin purtându-mă ca în turmă, conformându-mă unei nedreptăți împotriva egalității de șanse. Nu vreau să particip la o farsă prin care, prin lege, s-a mutilat dreptul constituțional de a alege și de a fi ales. Prin Legea alegerilor locale se încalcă grosolan acest drept: dacă la intrarea în competiţia electorală, unui candidat i se impune un prag ridicat de exigenţă, la ieşire exigenţa scade, pentru că primarul este ales într-un singur tur, adică mandatul este atribuit candidatului cu cel mai mare număr de voturi şi nu celui care are majoritatea voturilor exprimate, aşa cum era până acum patru ani”, a mai scris Mihai Seplecan.

 

Politicianul ajuns fără partid după ce a fost exclus din PNL, critică actualul sistem electoral. ”Chiar dacă, aparent, exigența se menține la alegerea listei de consilieri locali, nedreptatea este la fel de evidentă: o listă de partid care obține 5%, poate duce într-un consiliu local 2 roboței. Un independent cu 5% rămâne de unul singur. Așa că reprezentativitatea se încalcă grosolan și la alegerile pentru consiliile locale.

 

Ca independent am proiecte pentru comunitate la fel de valabile ca și cele ale partidelor politice – când le au și nu sunt expresia impunerii partipriurilor economice ale ștăbimii de partid. Ca independent pot susține interesele cetățenilor care mă votează să-i reprezint fără să fiu sclavul capriciilor voinței acestei ștăbimi politice. Nu-mi mai pot zice: eu te-am pus pe listă, eu te exclud”, a mai adăugat Seplecan.

Comentarii Facebook