Seplecan are termen de la ȘEFI să își dea DEMISIA de onoare. Ce vor face liberalii dacă se ține de scaun - Surse

 

Liderii liberali au discutat la Brașov, la Liga aleșilor locali ai PNL, situația în care se află președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, căruia i s-a cerut deja demisia de onoare, fiind amenințat cu retragerea sprijinului politic. 

 

Conform unor surse politice, președintele PNL Alina Gorghiu și prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, i-au dat un termen lui Mihai Seplecan să își dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. ”Are un termen de două săptămâni să își dea singur demisia de onoare. Dacă nu va face acest lucru, și sigur nu va face acest lucru, PNL Cluj se va delimita de el. Nu îi va fi retras sprijinul politic, dar PNL va anunța public că nu îi mai susține acțiunile, iar Mihai Seplecan activează de unul singur, pe cont propriu, fără să reprezinte partidul. Vom lăsa să fie susținut de PSD, PC și consilierii județeni independenți care să își asume eșecurile pe care Seplecan le va înregistra”, a precizat un lider PNL Cluj.

 

Practic, Mihai Seplecan își va putea duce la bun sfârșit mandatul și apoi să fie tras pe linie moartă în partid. Sursa citată a spus că este complicat, acum, să îi fie retras sprijinul politic, pentru că schimbarea lui Seplecan va trebui să treacă prin Consiliul Județean Cluj, iar PSD Cluj nu va vota, deoarece îi convine de minune situația actuală. ”PSD preferă să îl susțină tacit, pentru că le face jocurile, indirect. Social democrații pot acuza PNL de eșecurile din județ. Dar ne vom delimita de el și Mihai Seplecan va rămâne de unul singur”, a mai spus sursa citată.

 

Pe de altă parte, apropiații lui Mihai Seplecan au precizat că acesta este încrezător. ”Ne-a transmis că nu s-a discutat deloc la Brașov despre demisia lui sau despre situația tensionată din PNL Cluj”, precizează aceștia.

 

Cu toate acestea, tensiunea din PNL Cluj este evidentă. Marius Nicoară, susținătorul lui Mihai Seplecan i-a cerut demisia de onoare, iar senatorul Alin Tișe este virulent împotriva lui Mihai Seplecan, spunând că face de rușine județul.

 

Co-președintele PNL Cluj, Daniel Buda, nu a comentat încă nimic despre acest scandal, dar el a postat pe Facebook fotografii de la Liga aleșilor locali PNL, în care nu apare deloc Mihai Seplecan. Ba mai mult, nici măcar nu a menționat că președintele CJ Cluj ar fi făcut parte din delegația PNL Cluj. ”În cursul după-amiezii de ieri și în această dimineată am participat alături de delegația de la Cluj, formată din Emil Boc, Alin Tișe, Tudor Ștefănie, Mircea Moroșan, Gabriela Rădoiu, Mariana Leș, Cosmin Todea, Călin Tuluc, Horia Șulea, Dan Tarcea, Zoltan Coraian și mulți alții, la Liga Aleșilor Locali, desfășurată la Poiana Brașov. La această întâlnire au participat peste o mie de aleși locali ai partidului din toată țara care au dezbătut în cadrul celor cinci ateliere de lucru probleme ce țin de absorbția fondurilor europene, dificultățile întâmpinate în cadrul procesului legislativ, dar și soluțiile preconizate a fi avute în vedere odată cu intrarea PNL-ului la guvernare, adoptându-se în acest sens mai multe rezoluții”, a scris Buda pe Facebook.

Liderii PNL Cluj îi reproșează lui Mihai Seplecan că nu a rezolvat problema gropii temporare de gunoi, spunând că nu este treaba CJ Cluj să facă acest lucru. Cu toate acestea, centrul ecologic de depozitare a deșeurilor de la Pata Rât este construit de CJ Cluj, dar proiectul este blocat.

 

Cireașa de pe tort a venit zilele trecute când s-a scris că Seplecan ar fi pretins că el este pasagerul cu numărul un milion de la Aeroportul Cluj, dar că și-a cedat locul unei femei. Marius Nicoară a reacționat atunci și și-a cerut scuze de la clujeni, spunând că Seplecan ar trebui să își dea demisia.

 

Președintele CJ Cluj a spus că el nu a pretins acest lucru. 

Comentarii Facebook