Seplecan, acuzat că a vrut să pună mâna pe VW Touareg al Aeroportului. Ciceo spune că e RĂZBUNARE

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este acuzat de directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, că a încercat să pună mâna pe autoturismul de teren VW Touareg folosit la acvitătățile aeroportuare.

 

Consiliul Județean Cluj a cedat un autoturism VW Touareg Aeroportului, în luna iulie, dar acum, Seplecan, este acuzat că cere un altul la schimb, mai nou.

 

Anterior încheierii contractului mai sus menționat, precum și ulterior încheierii acestuia au fost exercitate nenumărate presiuni din partea Consiliului Județean Cluj de a ceda alt autoturism marca Volskwagen, tip Touareg, mai nou, care este deținut de aeroport; după cum vi s-a transmis în repetate rânduri nu este posibilă cedarea acestuia din motive de securitate aeroportuară și poate fi folosit doar în scopul asigurării activităților ce țin de securitatea aeroportuară.

 

Nu putem da curs solicitării dvs atît verbale, cât și scrise de a transforma, respectiv declara autoturismul ce face obiectul Contractului de comodat nr. 104/07.05.2015 și pus la dispoziția Consiliului Județean Cluj, în autoutilitară cu o capacitate de minim 4 locuri; o astfel de transformare/declarare a unui autoturism Volkswagen marca Touareg în autospecială ar presupune costuri suportate de Aeroport și ar fi contrar scopului achiziționării autoturismului. De asemenea, aceste acțiuni ar fi contrare legii și ar crea prejudicii Aeroportului”, scrie directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, într-o adresă trimisă la Consiliul Județean Cluj.

 

El susțiune că, după ce a refuzat să predea mașina, Seplecan s-a ambiționat și a făcut demersurile de schimbare a sa din funcția de președinte al CA al Aeroportului Cluj, pe motiv că ar fi contrar legii să ocupe simultan și funcția de director.

 

În contextul anterior menționat și pentru că nu am dat curs unor solicitări ale Consiliului Județean Cluj pe care le considerăm contrare legii și care aduc prejudicii Aeroportului Internațional Cluj, considerăm că ați invocat imposibilitatea deținerii simultane a funcției de președinte al Consiliului de Admninistrație al Aeroportului cu cea de Director General. După cum v-am comunicat în repetate rânduri, menționăm din nou că deținerea simultană a celor doupă funcții este conformă cu legislația în vigoare.

 

Astfel, considerăm că solicitarea dvs este abuzivă și reprezintă o presiune în contextul contestării posibilității de a deține de către Directorul General și funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Menționăm că acțiuni de asemenea natură afectează negativ activitatea aeroportului și siguranța activităților de aviație civilă în sensul reglementărilor europene în vigoare”, se arată în adresa semnată de directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

 

Mihai Seplecan a reacționat la adresa Aeroprtului. 

 

Autoturismul Volkswagen Touareg de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a fost, înainte să fiu eu preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi la dispoziţia altor preşedinţi. Apoi a fost predat Aeroportului în funcţie de cum s-a terminat mandatul acestora. Acum trei luni, prin contract de comodat, am preluat eu maşina. Cum nu au cerut predecesorii mei să le fie schimbată maşina cu alta, nici eu nu am întreprins nici un demers în acest sens. Cu atât mai puţin folosindu-mă de dubla calitate a domnului David Ciceo. Domnia sa susţine, inclusiv în scris, că se află în legalitate, Legea, în schimb, îl contrazice.

 

În cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, la articolele 18 şi 19 se prevede clar că “În cazul delegării atribuţiilor de conducere, potrivit dispoziţiilor art. 18, preşedintele consiliului de administraţie nu poate fi numit şi director general al regiei autonome”. Situaţie în care se află şi domnul David Ciceo –preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

 

Întreb: cum să pun presiune pe cineva să respecte legea? Aplicarea legii nu reprezintă nici obiect şi nici subiect de “...nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean...” pentru obţinerea vreunui autoturism de la Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, regie aflată în subordine, ci strict aplicarea legii, după cum am promis că voi face, indiferent de situaţia cu care mă confrunt, indiferent de presiunile care se fac asupra mea, indiferent de acuzaţiile care mi se inventează, indiferent de supărările pe care le produc. Pentru acuzaţii de “...nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean....” există instituţii abilitate, nu am altceva ce să comentez.

 

Mai mult, am returnat Aeroportului chiar şi maşina obţinută la instalarea în funcţie. Fac precizarea pentru că nu vreau să mai aflu din presă că “analfabetul” vrea şi Touareg după ce că-i „incompetent” și “politruc”. Şi să nu cumva să existe motiv de “...nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean...”.

 

Totuşi, remarc faptul că OUG 109 există din 2011. Şi nu înţeleg de ce, până azi, când am luat la cunoştinţă de situaţie şi am decis să aplic Legea, nimeni nu a mai sesizat existenţa încălcării acesteia şi nici situaţia de “...nenumărate presiuni din partea Consiliului Judeţean...”. Cine pe cine punea presiune? Întreb retoric”, scrie și Seplecan.

Comentarii Facebook