Senatorul PSD Alexandru Cordos cere neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei


Senatorul PSD Alexandru Cordos cere neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei. Parlamentarul clujean a anuntat ca va initia un proiect de lege in acest sens.

Senatorul a anuntat ca a luat aceasta decizie in urma consultarilor cu reprezentantii Uniunii Nationale a Pensionarilor Cluj.

"Voi initia o propunere legislativa de neimpozitare a pensiilor sub 1.000 de lei, pentru ca asigurarile sociale de sanatate de 5,5 la suta sa nu se aplice pensiilor sub 1.000 de lei. Decizia vine ca urmare a unei intalniri pe care am avut-o, la sfarsitul saptamanii, cu reprezentantii Uniunii Nationale a Pensionarilor - filiala Cluj. Din pacate, cei care guverneaza azi Romania nu se gandesc la faptul ca acesti oameni au contribuit deja la fondurile sociale si de sanatate si nu le pasa ca pensiile pe care le primesc azi nu le mai permit nici macar sa aiba un trai decent", a precizat Alexandru Cordos.

Parlamentarul acuza guvernul Basescu-Boc ca nu incearca sa gaseasca surse de finantare pentru redresarea economiei.

"Le reamintim domnilor de la PDL ca, in Constitutia Romaniei, dreptul la pensie este un drept fundamental", a mai spus Alexandru Cordos.

Initiativa parlamentara va fi depusa impreuna cu deputatul Mircia Giurgiu si senatorul PNL Marius Nicoara.

Comentarii Facebook