Miercuri 17 Aprilie

Senatorul Lungu (PMP): „Clujeni, vă provoc!” (P)


Cu ocazia campaniei prezidențiale, senatorul Vasile-Cristian Lungu invită electoratul clujean la un exercițiu de explorare în ce îi privește pe candidații din 10 noiembrie 2019.  Președintele PMP Cluj, Cristian Lungu îi provoacă pe clujeni să găsească un defect candidatului Partidului Mișcarea Populară, Theodor Paleologu despre care crede cu tărie că nu i se poate găsi nici un neajuns, în calitate de candidat la prezidențiale și că are stofa potrivită funcției de Președinte al României.

Senatorul Vasile-Cristian Lungu îl compară pe Theodor Paleologu cu ceilalți candidați și cere și clujenilor să facă acest exercițiu. Contracandidații aflați în cursa prezidențială alături de reprezentantul PMP, Theodor Paleologu sunt:

1. Klaus Iohannis (PNL), președintele cu cele mai multe vacanțe la activ într-un mandat, complet neimplicat și absent din viața politică până acum câteva luni când a început campania pentru prezidențiale. Cel mai grav este că Iohannis își încheie mandatul fără niciun proiect de țară, propus sau inițiat; spre deosebire de foștii președinți. Singurul proiectul prezidențial al lui Klaus Iohannis s-a redus la o campanie obsesivă anti-PSD și cu toate acestea, guvernarea PSD s-a desfășurat aproape fără piedici, transmit cei de la PMP;

2. Viorica Dăncilă (PSD), despre care senatorul Lungu crede că prestația publică avută mai ales la începutul mandatului de prim-ministru o descalifică pentru cea mai înaltă funcție în stat.

3. Dan Barna (USR), ”nefericitul candidat fabricat în laborator, investigat pentru fraudarea a milioane de euro din fonduri europene, un „antreprenor pe bani publici” a căror firme a trăit doar cu bani din contracte cu administrațiile PSD și din fonduri publice europene”, mai spun reprezentanții PMP.

4. Mircea Diaconu (independent), un actor bun care și-a asumat un rol complet nepotrivit de politician, fără realizări notabile după un mandat de europarlamentar.

Senatorul Lungu este de părere că omul potrivit pentru funcția de Președinte al României trebuie să fie capabil să discute de la egal la egal cu liderii celorlalte națiuni, dar să nu uite de situația internă. Astfel, viitorul președinte trebuie să fie un iscusit diplomat care să medieze forțele politice din sânul țării și să invite la dialog instituțiile publice și cetățenii.

Candidatul PMP la funcția de președinte al României este Theodor Paleologu. Eseist, diplomat și om politic, fiu al scriitorului Alexandru Paleologu, a transformat casa părintească într-o școală privată, fără ajutor din bani publici. A crescut în compania marilor intelectuali precum Constantin Noica și Nicolae Steinhardt, a absolvit Universitatea Sorbona de la Paris și École Normale Supérieure. Ca om politic, a fost deputat între 2008-2012, ministru al Culturii în guvernul Boc și ambasador al României în Danemarca și Islanda. Este un om de dreapta, susținător al credinței și tradiției. „Theodor Paleologu este un candidat complet. Are experiența politică pe ambele planuri, intern și extern, și profilul unui învățat”, declară senatorul Vasile-Cristian Lungu.


Articol electoral realizat de SC DHC MEDIA NET SRL la comanda PMP (Partidul Miscarea Populara), cod mandatar 31190006

Comentarii Facebook