Senatorul clujean Serban Radulescu: Riscam sa avem profesori universitari chirurgi care nu stiu sa opereze

Senatorul PC de Cluj, Serban Radulescu, critica recentul ordin al ministrului Educatiei privind standardele pentru conferirea titlurilor didactice in invatamantul superior.

 

Senatorul PC de Cluj crede ca ordinul pune accent pe cercetare si mai putin pe calitatile didactice si profesionale ale dascalului.

 

Potrivit senatorului PC, ordinul lui Daniel Funeriu a starnit neliniste in randul cadrelor didactice universitare deoarece conditiile puse sunt inaccesibile pentru majoritatea celor care sunt indreptatiti sa avanseze pe scara ierarhica a invatamantului superior din Romania, in conditiile in care de trei ani nu s-au mai facut promovari prin concurs.

 

"Este normal sa avem standarde pentru avansare, dar ele trebuie adaptate conditiilor din Romania, anuntate din timp si discutate in prealabil cu toata societatea universitara. Conform standardelor prezentate, am putea avea, teoretic cel putin, profesori universitari chirurgi cu un dosar de cercetare stiintifica obligatorie corespunzător normelor, dar care sa nu stie sa opereze. Sau profesori universitari care sa nu fie in stare sa tina un curs, dar care sa indeplineasca minimal cerintele cercetarii stiintifice", a declarat Serban Radulescu.

Comentarii Facebook